(+16) Imagini violente. Are un cuțit înfipt în cap iar medicii încearcă să îl salveze

Înregistrarea video de mai jos circulă prin rețelele sociale făcând furori.

Pentru majoritatea oamenilor poate fi un pic șocant să vezi cum un om are înfipt în cap un cuțit și vorbește.

Socot de cuviință să vin cu unele explicații asupra acestui video, chiar dacă nu sunt eu autorul lui și nici nu am fost prezent acolo în momentul filmării

Am hotărât să dau explicațiile deoarece cu ajutorul acestui video se încearcă a manipula lumea, provocând în societate reacții negative împotriva medicilor.

Eu nu știu ce au cei de la Curaj.tv împotriva doctorilor, dar nu este primul lor atac.

Am făcut un Screenshot de pe pagina Curaj.tv pe care-l puteți vedea mai sus.

Pe imaginea captată se poate citi titlul acestui video ”Are un cuțit înfipt în cap iar medicii îl țin de vorbă”. Titlu care vrea să ne sugereze că în timp ce bietul om are înfipt un cuțit în cap ”bestiile în halite albe” se distrează așteptând ca el să moară.

În descrierea de mai jos alte perle gen Curaj.tv  ”Un cetățean a ajuns pe mâna medicilor ” îmbinare de cuvinte folosită de asemenea cu scop manipulator, expresia de obicei este folosită când vrei să spui că ai nimerit în mâinile teroriștilor, bandiților sau ucigașilor ori  în cel mai bun caz a unor escroci.

Mai departe sugestiile sunt și mai directe ” Deși starea pacientului pare să fie gravă, din imagini observăm că medicii se amuză pe seama problemei lui.”

Pe Facebook au venit și alți ”experți”, care pricep în medicină exact cât oile în abecedar, cu diferite comentarii acuzatoare la adresa medicilor, mi-a fost lene să fac screenshot-uri la toate și nici nu merită.

Dar să revin la explicații.

În imagine este un bărbat în conștiință care are înfipt un cuțit în cap.

Bărbatul se află pe masa de operație, pentru cei care nu au înțeles.

Are capul ras – prima etapă a pregătirii câmpului operator pentru intervenție.

Se aude vocea unui bărbat care îi adresează întrebări.

Îmi dau seama, după întrebări, că este un coleg, medic anestezist.

Când este vorba de o intervenție planică, aceste întrebări sunt adresate pacientului cu o zi sau două înainte de operație, pentru a decide tactica anestezică corectă.

Dar în sițuația dată este vorba de o urgență și anamneza este culeasă direct pe masa de operație.

Se poate deduce că până la debutul intervenției au mai rămas câteva minute, sunetele care se aud pe fundal sunt provocate de instrumentele chirurgicale pe care sora de operație le extrage din sterilizator și le aranjează în grabă pe masa sterilă.

De la jumătatea filmulețului, pe fundal poate fi văzută o persoană cam straniu îmbrăcată. Este vorba despre unul din medicii care alcătuiesc echipa chirurgicală.

El are îmbrăcat pe el hainele sterile și încearcă să ocupe un loc în sală unde să nu fie dezsterilizat întâmplator de cineva în graba pregătirilor pentru intervenție.

Pe unii îi amuză întrebarea anestezistului: ”Te doare capul?”. Spuneți vă rog în cazul dat chiar vă pare o întrebare nu la locul ei? Dacă medicul întreba despre călcâiul drept poate mai era loc de interpretare, pentru cei care sunt pe alături de medicină, dar în cazul dat nu văd nimic eșit din comun.

Referitor la tonalitatea și maniera glumeață a anestezistului adoptată în timpul discuției cu acest pacient.

Pentru a înțelege corect, imaginați-vă ca pe masa de operație, cu cuțitul înfipt în cap sunteți dumneavoastră iar în jur lumea glumește și se comport de parcă asa și ar trebui să fie,cam ce gânduri se vor învârti în jurul cuțitului?

Iar acum imaginați-vă aceiași situație numai că în jur au toți niște mutre serioase și îngrijorate, iar anestezistul vă povestește cu glasul tremurând ca de adormit o să adormiți da iaca nu se știe dacă o să vă mai treziți. În cazul când o să vă treziți totuși, nu se exclude că nu o să mai știți cine sunteți, există posibilitatea să nu mai știți a citi scri sau chiar vorbi și în cazul dat ar fi un mare succes dacă ați fi capabil să mișcați mâinile și picioarele.

Eu de exemplu nu ași dori să induc pacientul în anestezie pe fonul unei astfel de pregătiri psihologice.

Nu cunosc care este soarta acestui pacient după intervenție, dar în cazul când ”omul cu cuțitul în cap” traește și au fost evitate complicațiile majore posibile, zic eu că s-a făcut un lucru mare, cel puțin s-a încercat.

Iar pentru cei care numai așteaptă ocazii să arunce cu piatra într-un medic fiți siguri că nu sunt medicii nici pe departe primii în lista celor care merită să să fie bătuți cu pietre în această societate.

Nu vă lăsați manipulați de oameni fără omenie, care sunt gata de orice porcărie pentru ași mări audiența postului de televiziune sau traficul paginii de internet la care muncesc.

sursa: Ion Tcaci