A fost interzisă utilizarea cuvintelor „moldovean” şi „moldovenesc” în denumirea unor produse alcoolice

Cererea de utilizare a cuvintelor ”moldovean, moldovenesc” (молдован, молдавский) în denumirea vinurilor ”Три молдована” şi băuturile de tip coniac ”Молдавский барон”, produse de Imperial Vin şi destinate pieţei CSI, a fost respinsă vineri, 20 decembrie, de Comisia pentru acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs sau serviciu.

Interdicţia a fost argumentată prin prevederile punctelor 9 și 10 ale Hotărârii Guvernului nr. 1425.

Sloganul „Trei moldoveni”: „Week-end în fiecare zi!”

Produsele ”Три молдована” (“Trei moldoveni”) şi ”Молдавский барон”(“Baronul moldovenesc”) sunt comercializate în ţări precum Rusia, Ucraina, Belarus.

În schimb, mărcile comerciale care, în opinia comisiei, nu prejudiciază imaginea Republicii Moldova au primit permisiunea să utilizeze şi pe viitor numele statului.

Comisia s-a întrunit pentru a examina cererile depuse de mai mulţi agenți economici, printre care Air Moldova, Moldova Agroindbank, Moldagrovin, Imperial Vin SA ș.a. Ședința a fost prezidată de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

După examinarea dosarelor, Comisia a acceptat solicitările de prelungire pentru următorii cinci ani a dreptului de utilizare a denumirii statului pentru mărcile ”Air Moldova”, ”Moldova Agroindbank”, ”Livada Moldovei”, ”Statistica Moldovei” ș.a.

sursa: Elldorf.info