Ambasadorul României de la Chișinău – premiat de Marea Lojă Națională din România

Ambasadorului României de la Chișinău, Marius Lazurcă, i-a fost înmânat Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație/Politologie în cadrul primei  Gale a Premiilor Marii Loji Naţionale din România (MLNR) şi Academiei Române care a avut loc marți, 21 iunie, la București, comunică ziarul Evenimentul Zilei.

Festivitatea a fost organizat de Ateneul român, iar paza evenimentului a fost asigurată de poliție, jandarmerie și firmele de protecție și pază, zona fiind împrejmuită cu un gard de metal.

Potrivit lui Remus Borza, Mare Orator al MLNR, s-au acordat şapte premii, în domenii precum ştiinţele exacte, aplicate, economie, medicină, diplomaţie, învăţământ şi IT.

Premiile nu sunt destinate exclusiv masonilor, ci oricărui român, indiferent de sex şi religie ori dacă este rezident sau nu în România, care a excelat în cursul anului 2010, afirmă publicația bucureștiană. Fiecare premiu e a câte 10.000 de euro. „Dorim să repunem în drepturi adevăratele valori din România, deoarece, în ultimii ani, în ţara noastră, iar presa are o culpă majoră în această cauză, au fost promovate inconştient non-valori. Tocmai de aceea, spre exemplu, noi nu acordăm premii fotbaliştilor”, declară Marele Orator Borza.

Pentru cele şapte premii au existat 350 de nominalizări, din partea unor universităţi, dar şi ONG-uri, în cadrul Academiei Române fiind formate comisii care s-au ocupat cu selecția premianților.

MLNR este formată în prezent din 363 de Loji şi numără în jur de 10.000 de membri.