Arhiepiscopul de Mardid atacat cu chiloti de un grup de feministe
Grupările feministe, asociate în general extremei stângi, s-au remarcat în ultimii ani prin tot mai multe atacuri la adresa bisericilor creştine. Pot fi amintite astfel rusoaicele de la Pussy Riot care au profanat o Biserică Ortodoxă, gest pentru care au şi fost încarcerate pentru o scurtă perioadă de timp, sauactivistele Femen din Franţa care au manifestat dezbrăcate în incinta catedralei Notre Dame din Paris. Deşi gesturile provocatoare au fost uneori pedepsite de tradiţionalişti, chiar prin corecţii fizice, de cele mai multe ori acţiunile ilegale ale feministelor rămân nepedepsite. După modelul atacului de anul trecut asupra arhiepiscopului de Bruxelles, a venit acum rândul unui alt înalt ierarh catolic să fie umilit în public.
Este vorba de arhiepiscopul de Madrid, care a fost înconjurat duminică de un grup de cinci activiste cu bustul gol, care au început să arunce asupra sa cu lenjerie intimă. Acestea aveau pictate pe corp mesaje anticreştine şi cruci întoarse şi şi-au motivat atacul prin faptul că Biserica Catolică din Spania sprijină înăsprirea legislaţiei privind avortul.
Cardinalului Antonio Maria Rouco Varela cobora dintr-o maşină pentru a participa la o slujbă într-o Biserică din centrul capitalei Spaniei în momentul în care a avut loc acţiunea denigratoare. Clericii şi credincioşii au sărit în apărarea cardinalului, dar protestatarele au reuşit să fugă înainte ca forţele de ordine să ajungă la faţa locului.
Guvernul conservaror din Spania promovează alături de Biserica Catolică un proiect de lege prevede ca avortul să fie permis doar în cazurile în care sarcina este consecinţa unui viol sau în care aceasta presupune riscuri pentru sănătatea fizică sau mintală a femeii. Ultima lege în această privinţă, aprobată în anul 2009 de către socialişti, prevedea mai multă libertate pentru femeile care doreau să avorteze, cum ar fi posibilitatea de a întrerupe sarcina până în săptămâna 14 sau până la săptămâna 22, în cazul în care copilul avea malformaţii. Proiectul de faţă, promovat de către populari, este mai restrictiv, iar unul dintre motivele invocate este faptul că acesta ar avea drept consecinţă o creştere a ratei natalităţii. Proiectul de lege va trebui să treacă de parlament pentru a deveni lege.
Anul trecut, ca răspuns la intensificarea atacurilor violente organizate de grupările extremiste ale feministelor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a criticat aspru acest curent stângist.
“Eu cred că feminismul este foarte periculos, deoarece organizaţiile feministe susţin o pseudo-libertate pentru femei care se manifestă în primul rând în afara căsătoriei şi a familiei”, a declarat patriarhul Kirill în cadrul unei întâlniri cu activistele Uniunii femeilor creştin-ortodoxe ucrainiene din Moscova.
“Ideologia feministă nu se focusează pe familie sau pe creşterea copiilor ci pe alte roluri ale femeii, care adesea sunt împotriva valorilor familiei”, a continuat înaltul prelat. “Nu e o întâmplare că majoritatea liderelor feministe nu sunt căsătorite”, a adăugat patriarhul.
Acesta mai consideră că femeile ar trebui în primul rând să se axeze pe “viaţa de familie”. Deasemenea a ţinut să precizeze că acest lucru nu le face în nici un caz inferioare bărbaţilor. Mai mult, femeile au fost lăudate pentru că pe lângă munca depusă la serviciu acestea mai au grijă şi de casă.
Patriarhul Kirill a mai afirmat că el crede cu tărie că o femeie poate să urmeze o carieră profesională şi în acelaşi timă să fie şi o soţie devotată şi o mamă bună.
Sursa: FrontPress.ro