„Armata Electronică Siriană” a spart conturile „Skype” din reţele de socializare

Hackerii „Armatei Electronice Siriene” au obţinut acces la conturile oficiale ale blogurilor şi reţelelor de socializare ale serviciului „Skype”.

Pe conturile sparte, hackerii au plasat mesaje critice la adresa programului de interceptări ale Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), scrie publicaţia TechCrunch.

Nu utilizaţi serviciile Microsoft (Hotmail, Outlook). Ei urmăresc conturile voastre şi vând informaţiile guvernelor”, se spune în unul din mesaje publicate de hackeri în Twitter.

La momentul, din toate mesajele publicate de hackeri pe contul Skype, s-a păstrat  doar pe contul serviciilui Twitter, în timp ce mesajele de pe blog şi Facebook au fost eliminate. Despre disfuncţionalităţi ale serviciului Skype nu există niciun fel de informaţii.

Hackerii nu au ales întâmplător drept ţintă Skype şi Microsoft. Vara anului trecut, compania Microsoft s-a trezit în centrul unui scandal, când publicaţia Guardian, făcând referinţă la nişte documente a unui fost colaborator al serviciilor secrete americane Eduard Snowden, a comunicat că Microsoft a oferit informaţii  NSA posibilitatea de a evita criptografia, pentru a primi acces la scrisorile din clientul Outlook. De asemenea, potrivit aceloraşi documente, colaboratorii NSA au primit acces la SkyDrive, iar la 6 februarie 2011, au obţinut metadatele skype. Compania a respins orice acuzaţii de transmistere a informaţiei confidenţiale.

Hackerii care susţin preşedintele Siriei Bashar Asad, organizează atacuri cibernetice asupra conturile twitter a unor personalităţi şi organizaţii, dar şi asupra siteurilor mass-media, pentru a face cunoscută informaţia cu privire la conflictul din Siria.