Austria: principalul partid de opoziție este învinuit de instigare la ură rasială

În Austria procuratura a început investigațiile în legătură cu instigarea la ură rasială de către Partidul Libertății. Motivul pentru începerea urmăririi penale au servit pancartele publicitare,  tipărite de această formațiune acum o lună în cadrul campaniei electorale locale în orașul Innsbruck.

Pe pancartele celui mai mare partid de opoziție din Austria a fost plasat următorul text: „Heimat-Liebe statt Marokkaner-Diebe”, ceea ce înseamnă “Patriotism în locul hoților maroccani”. Drept răspuns, ambasada Republicii Marocco au emis o declarație prin care Partidul Libertății este învinuit de “înjosire și discriminare”.

Partidul Libertății din Austria, condus de carismaticul HeinzChristian Strache, potrivit sondajelor, se află într-o strânsă concurență cu Partidul Social Democrat, coborând Partidul Popular pe locul trei.

Pentru Partidul Libertății este foarte importantă obținerea mandatelor în consiliul din Innsbruck deoarece această formațiune nu este reprezentată de nimeni. Alegerile locale în Innsbruck vor avea loc la 15 aprilie. Alegerile parlamentare vor avea loc în 2013.