Basarabia se solidarizează cu manifestațiile din Țară!

Duminică, 22 ianuarie 2012, la ora 13.00, Mișcarea Conservatoare organizează o acțiune de solidarizare cu manifestațiile din orașele României. Locul acțiunii, Ambasada României de la Chișinău. Mai jos găsițideclarația lansată cu această ocazie:

Mișcarea Conservatoare se arată solidară față de acțiunile de protest din mai multe orașe din România, declanșate ca reacție la degradarea situației socio-economice și politice din România.

Considerăm că cetățenii României au dreptul la o viață demnă și sigură.

În același timp, condamnăm acțiunile violente ale jandarmeriei în adresa manifestanților pașnici și ale jurnaliștilor în timpul protestelor de la București.

Nu putem ignora revoltele fraților noștri și din simplul motivul că în Republica Moldova este asemănătoare. Asemenea celei din România, clasa politică moldovenească s-a îndepărtat de propriul popor, ignoră cu desăvârșire bunul simț și se îmbogățește din contul majorității sărace.

Din fericire, în vremuri grele, aceleași probleme ne și unesc în suferință. Solidaritatea este cea mai bună cale pentru ieșirea din impas. Să nu uităm că suntem în ajunul zilei de 24 ianuarie, când a avut loc unirea celor două principate românești – Moldova și Muntenia. Atunci românii au știut să fie solidari și puternici în realizarea idealului său național. Astăzi, noi trebuie să dăm dovadă de aceeași tărie și unitate.

Pornind de la aceasta, îndemnăm toți românii să se alăture manifestațiilor care au loc în orașele României pentru a demonstra clasei politice că poporul român unit este o forță. La București și Chișinău trebuie să vină o schimbare adevărată, nu de paradă. Altfel nu se mai poate.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Biroul de Presă al                                                         
Mișcării Conservatoare