“Biserica luterană din America” a hirotonit primele “preotese” lesbiene

„Biserica Evanghelică-luterană din America” (BELA) în premieră a „hirotonit” trei „preoţi” lesbiene.

Anita Hill, Ruth Frost şi Phyllis Zillhart au fost „hirotonite” sâmbăta trecută, în catedrala Mântuitorului în oraşul Saint Paul (statul Minnesota),  ceremonia ceremonie care a adunat sute de luterani.

Cele trei lesbiene locuiesc împreună de 26 de ani. Acum 20 de ani, acestea au fost „preoţite” neoficial în „biserica Sfântului Francisc din oraşul San Francisco, însă în acea perioadă, cultul evanghelic-luteran interzicea „preoţirea” gay-lor şi lesbienelor „căsătoriţi”.

În luna august a anului trecut, cultul evanghelic-luteran a permis „hirotonirea” persoanelor cu deviaţii sexuale. Acum câteva luni, au avut loc primele „preoţiri” de acest fel în California, unde şapte homosexuali au fost numiţi în funcţia de „preot”.

După că „biserica evanghelică-luterană din America” a acceptat „hirotonirea” lesbienelor şi homosexualilor, sute de comunităţi luterane au întrerupt orice legătură cu acest cult. Astfel, în luna august, sute de luterani, care au părăsit „biserica evanghelică-luterană din America” şi au înfiinţat o nouă organizaţie: „biserica luterană din America de Nord”. Ei afirmă că (BELA) s-a îndepărtat de principiile biblice.

În prezent, BELA reprezintă cea mai numeroasă „biserică” din SUA, având 4,5 milioane de membri. Anul trecut, această organizaţie a fost părăsită de un număr record de membri.

8 comentarii la „“Biserica luterană din America” a hirotonit primele “preotese” lesbiene

 • 4 noiembrie 2010 la 17:08
  Legătură permanentă

  eu nu zic sa traim cu capul sub oboroc ca in evul mediu,dar asta depaseste orice limita a decentei.Au transformat credinta in ceva de doi bani!Eu nu cred ca Luther ar fi acceptat o asemenea oroare cat a fost el de protestant.Nu au decat sa-si creeze propria biserica cei de alta orientare sexuala daca tot sunt liberi,dar sa nu-si bata joc de crestinismul care nu accepta sub nici o forma asa ceva!!!

 • 14 februarie 2011 la 18:08
  Legătură permanentă

  In primul rand, consider mai degraba insultatoare si discriminativa folosirea termenului de „deviatii sexuale”. Ar putea fi inlocuit cu ceva de genul „orientare sexuala diferita” (alta decat cea heterosexuala, normal), pentru ca deviatia suna a ceva aiurea genetic, ceva gresit, stramb…cel putin, asa imi suna mie. Cand zic „deviatie de sept”, inteleg…Dar persoanele de alta orientare sexuala nu-s monstri, nu-s ciudati, nu-s nu stiu ce aratari…sunt printre noi, au drepturi si responsabilitati, sufera si iubesc, se nasc si mor, ca noi, ceilalti…heterosexualii.

  Sa mentinem abordarea asta izolationista si discriminativa la atatia ani dupa publicarea Rapoartelor lui Kinsey si dupa toate descoperirile stiintifice petrecute intre timp mi se pare un act de ingustime mentala si de reavointa.

  In acest fel, prin hirotonirea acestor persoane, acestor ‘tipuri’ de persoane, se mai poate lucra putin in sensul sensibilizarii populatiei heterosexuale catre nazuintele, dorintele, asteptarile celor care nu-s de aceeasi orientare dar care, au aceleasi trairi, dorinte, patimi etc. Totodata, pt. ca acestor persoane le este permisa hirotonirea (sau mariajul sau concubinajul sau nasterea unui copil), se mai relaxeaza supapa sociala, in sensul ca aceste persoane insile nu mai sunt atat de tematoare cat sa trebuiasca sa se ascunda (pentru simplul fapt ca sunt diferite de altele) si nici nu mai e asa puternica frictiunea inter-grupuri, respectiv intre hetero si homo – sexuali.

  Eu unul cred ca, fiind cu totii oameni ar trebui nu sa ne detestam/uram intre noi, ci sa ne bucuram unii de altii, sa ne ajutam, sa ne dam mana, sa ne zambim etc….pentru ca, astfel, vom fi cu totii mai relaxati si mai fericiti…numai sa vrem asta, normal.

  • 14 februarie 2011 la 22:21
   Legătură permanentă

   Pai daca este deviatie psihica (problema de sanatate psihica) cum vrei sa i se spuna??? Daca trupurile lor fizice nu se potrivesc pentru o relatie sexuala normala iar psihicul lor bolnav insista sa impuna o astfel de relatie total impotriva firii si a rostului sexualitatii cum poti accepta ca ceva normal o asemenea aberatie?
   Mai treziti-va baaaaaaa, ca ati luat-o pe aratura rau de tot…

 • 25 februarie 2011 la 14:34
  Legătură permanentă

  Unii tind sa creada sau cred in mod sigur ca tot ce vine din Occident e bun.Si sunt multe exemple elocvente in acest sens nu numai in Republica Moldova ci in intrega Europa de est.Populatia Republicii Moldova careia i-a fost spalat creierii,in prezent pentru nu conteaza decit satisfacerea poftelor stomacului si a lacomiei materiale,nu conteaza ce se intimpla in jurul lor,cine vine la putere fie ei anarhisti,fascisti,comunisti,nazisti,socialisti,liberali,conservatori,etc,atit timp cit e ok din punct de vedere economic nimic nu-i mai intereseaza.In concluzie societatea sufera de scatofilie.

 • 11 iunie 2013 la 15:50
  Legătură permanentă

  rusine sa le fie tuturor!!!!!!!!! asa au facut si cei din Sodoma si Gomora,pacatul desfraului…de aceea Dzeu a ars acele orase,pt ca nu se poate asa ceva…

Comentariile sunt închise.