Biserica Ortodoxă din Moldova preîntâmpină: Educaţia sexuală înseamnă dispariţie!

La insistenţa părinţilor, pedagogilor şi educatorilor Mitropolia Moldovei a cerut organelor abilitate să confirme caracterul imoral, indecent şi incompatibil cu dezvoltarea complexă a copilului a cărții „Sexul povestit celor mici” .

În urma unei analize minuţioase, complexe şi multiaspectuale Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor de Interne, Agenţia pentru Protecţia Moralităţii și alte autorităţi specializate au confirmat „impactul grav” al ghidului „Sexul povestit celor mici” asupra dezvoltării complexe a copilului.

Astfel, Ministerul Culturii conform răspunsului din 26.10.2010 nr. 02-09/3253 a menţionat că drept urmare a implementării „educaţiei sexuale” din Danemarca, ţara care e de mai mulţi ani campioană la acest capitol, se constată următoarele:

•    Violurile au crescut cu 300 %

•    Bolile sexuale (la tineri sub 20 de ani!) cu 250 %

•    Cazurile de graviditate, de sarcină în afara căsătoriei  și divorțurile s-au dublat

 

•    Avorturile au crescut cu 500 %

În acest sens Ministerul Culturii este tranşant contra unor experienţe preluate în mod mecanic, negândit, neraportate la realitatea noastră şi la tradiţiile creştin-ortodoxe pe care le îmbrăţişează majoritatea populaţiei din ţară.

Ministerul Sănătăţii în răspunsul său din 08.11.2010 nr. 018/2186 a menţionat:

„Ţinem să menţionăm, că subiectele abordate în acest ghid, precum şi modul de expunere a acestora, depăşesc capacităţile fiziologice de asimilare ale unui copil de vârsta preşcolară şi pun în pericol formarea psiho-emoţională şi socială a acestuia”.

Spitalul Clinic de Psihiatrie în răspunsul său din 25.10.2010 nr. 01/0-11-886 a menţionat:

„Unanim am ajuns la concluzia că materialul propus are un caracter bizar, amoral, ce ar putea influenţa negativ asupra stării psihice a copiilor, provocând un interes sexual nesănătos la copiii de vârstă preşcolară. Considerăm că utilizarea acestui „Ghid” trebuie interzis în Republica Moldova”.

Prea Sfinția Sa Petru, Episcop de Hâncu și vicar al Mitropoliei Moldovei, care s-a preocupat nemijlocit de acest caz a menționat următoarele:

„Colectând toate răspunsurile ne-am adresat domnului prim-ministru cu cererea de a interveni şi de a scoate din circulaţie acest produs vicios. A fost o bucurie pentru noi când am aflat că domnul Vlad Filat  în cadrul şedinţei Guvernului a dat indicaţii corespunzătoare.

Nu prea a fost înţeleasă atitudinea Ministerului Educaţiei în acest sens referitor la „analiza cărţii şi apoi la luarea deciziei de retragere”, dând răspunsul său din 05.11.2010 prin care a menţionat: „Ministerul nu a participat la elaborarea ghidului, nu l-a avizat şi nici nu a promovat lucrarea în cauză”.

Suntem conştienţi de influenţele negative ale diverselor organizaţii faţă de decizia primului ministru, dar această decizie este un pas important în „dezinfectarea” societăţii noastre.

 

După prima etapă de „educaţie sexuală a picilor”, urmează „educaţia sexuală a adolescenţilor” printr-un instrument „util”, „cu valenţe educaţionale”, „eficient” şi „de folos”.

Numele acestui instrument este cartea „Sexul explicat adolescenţilor”.

Considerăm că educaţia sexuală trebuie să fie efectuată numai în sânul familiei sau de persoane specializate (pedagogi, medici, educatori).
Biserica Ortodoxă din Moldova nu trebuie să fie indeferentă de pericolele „sexualizării” copiilor noştri, trebuie să spunem „NU” viciilor sociale, care ţintesc dispariţia noastră.

Iubiţi părinţi, educatori, pedagogi fiţi atenţi ce semănaţi în inimile copiilor, aveţi grijă de viitorul nostru.”

3 comentarii la „Biserica Ortodoxă din Moldova preîntâmpină: Educaţia sexuală înseamnă dispariţie!

 • 20 decembrie 2010 la 21:46
  Permalink

  cifrele alea inaintate de ministerul culturii au si niste statistici in spate sau le-a scos un mult prea zelos si drept credincios functionar din burta?

  nu stiu ce inseamna pentru tine educatie sexuala adresata copiilor si/sau tinerilor, dar din punctul meu de vedere:
  – violul nu tine de educatia sexuala
  – divortul si sarcina in afara casatoriei nu tin de educatia sexuala, dar probabil ii cam sperie pe „talibanii” care vad femeia doar ca reproducatoare si ingrijitoare personala, de casa etc
  – bts la tineri si avorturi au crescut atunci in mod sigur cineva nu-si face treaba cum trebuie pentru ca asta ar trebui sa invete: cum sa se protejeze de asa ceva.

  si procentele alea asa rotunde si fixe, zau ca par scoase din burta.

  http://www.vision.org/visionmedia/article.aspx?id=5962
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/cd/Teenage_Birth_Rates_International_Comparison_Bar_Chart_2006.jpg
  poate te ajuta poza asta asa putin, rahatul meu de tara e pe locul 2 si da nu se face educatie sexuala in scoli.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Global_incidence_of_teenage_pregnancy#Europe
  poate te ajuta si articolul asta

 • 22 decembrie 2010 la 0:06
  Permalink

  Motivul pentru acele statistici e total altul – numărul mare de imigranţi în Danemara, mai ales din ţări întâmplător musulmane din lumea a III-a.

  • 21 februarie 2011 la 0:18
   Permalink

   măi da sînteţi proşti rău.
   divorţuri şi destrăbălare la musulmani?
   cît de idioţi pot fi unii oameni!

Comentariile sunt închise.