Crăciunul de stat şi Crăciunul Ortodox (cel de la Dumnezeu)

Am putea multe teorii să dezvoltăm despre cursul timpului şi orientarea stelelor, despre perioada mişcării de rotaţie şi revoluţie a Pămîntului, însă sînt anumite lucruri care nu depind de cunoştinţele ştiinţifice de moment sau statul care stă format la o vreme pe un anume teritoriu. Sînt lucruri care ţin de altceva decît algoritmurile politice şi înţelegerile din restaurantele din Chişinău. Aşa de exemplu dacă Franţa consideră ziua sa naţională pe 14 Iulie, atunci este un non-sens şi chiar o insultă dacă parlamentul Spaniol va vota că sărbătoarea să fie ţinută pe 12 Octombrie că aşa au hotărît anumite grupuri minoritare din parlamentul spaniol (să spunem generic aşa şi pur teoretic grupul liberaştilor). Oricît ar insista aceştia în prostia sa nu rămîne decît o prostie şi o infamie la adresa unei comunităţi, în cazul descris, al cetăţenilor Franţei. Sînt lucruri în care decidenţii nu au nici cunoştinţele necesare, nici puterea de a spune ce e drept şi nici dreptul de a spune că albul este negru.

O asemenea prostie, situaţie de şezofrenie la nivel de stat cînd negru pe alb se declară că avem 2 ori pe an sărbătoarea Naşterea Domnului a fost impusă prin lege de către parlamentul moldav.

Deci prin lege se impune ca zi de odihnă pentru a sărbători Crăciunul şi pe 25 Decembrie şi pe 7 Ianuarie calendar mirean. Şi nu aş avea nimic contra serbării zilei de 25 Decembrie, este dedicată Sfîntului mare mucenic Spiridon, însă este scris în actul legislativ compus de grupul de liberaşti că se va serba anume Crăciunul. Bazîndu-se că undeva sînt oameni care vor să serbeze această sărbătoare pe 25. Hai să vedem!

Se aude că undeva în sudul Moldovei sînt cîteva sate care fac sărbătoarea de Naştere a Domnului pe 25 Decembrie calendar mirean (aceasta este pe 25 Decembrie însă calendar Bisericesc ceea ce este 7 ianuarie în calendar civil), însă maximum la ce cifră ne-am putea gîndie este de 15 -20 mii de oameni. Ceea ce este mai puţin de 1% din populaţia ţării. Deci pentru vrerea unui grup arhi-minoritar a fost impusă o schizofrenie la nivel de stat. Păi oameni buni în primul rînd avem grupuri de minorităţi religioase de diferite tipuri, de ce nimeni nu întreabă cînd îs sărbătorile le Martorii lui Iehova, la Baptişti, la Penticostali şi alte grupuri, la Islamişti că deja au fost înregistraţi, s-ar putea aceste minorităţi să fie mai numeroase decît acea minoritate care a făcut baza acestei legi. În al doilea rînd este Biserica acea care spune cînd să fie sărbătorile bisericeşti şi nu statul. Hai să ne închipuim că mîine Sfîntul Sinod va stabili ca Ziua Independenţei statului nu pe 27 August ci pe 18 Septembrie şi asta să fie lege. Oare nu vedeţi că sînt lucruri de cu totul alte sfere?! Unde oare sînt acei lătrăi care lătrau zi şi noaptă că Biserica se amestecă în treburile statului cînd condamnă pederastia? De ce acu nu au ieşit să strige? Este simplu, ONG-urile astea de buzunar îşi vor pierde toţi bănuţii care îi primesc de la donatori dacă vor spune lucrurilor pe nume de aceea şi vor promova politica dublelor standarde. Iar în cazul nostru Cezarul nu se mulţumeşte doar cu ce-i al cezarului ci vrea în mod sigur şi ceea ce e a Lui Dumnezeu.

Este regretabil faptul cînd vezi promovare agresivă a schimbării de tradiţii, o spălare pe creieri de la marea majoritate a mass-media aservită puterii şi intereselor străine, se fac şouri în PMAN, se umblă cu colindatul pe la politicieni de parcă Naşterea Domnului ar consta din aceste lucruri.

Această sărbătoare este în primul rînd una de la Dumnezeu, deci în primul rînd dacă cinstim această sărbătoare şi semnificaţia ei vom merge la biserică, la fînta slujbă de Naşterea Domnului. Iar aceasta se face pe 7 Ianuarie calendar civil (25 decembrie calendar bisericesc) şi să impui ca stat bisericii calendarul conform căruia ar trebui să se conducă este cel puţin lipsă de tact sau mai degrabă o dictatură. Nu vreau să încalc drepturile nici unei minorităţi religioase (la noi în ţară ei sînt o minoritate religioasă, mult mai puţini de 3%) şi dacă vrea cineva să facă sărbătoare de să stea acasă pe 25.12 nu e problemă dar să decidă asta la nivel local precum există legi care permit sărbătorirea unor sărbători locale, dar nu ne impuneţi pe gît această imfamie. Pricina reală a acestei impuneri este că politicienii noştrii vor să arate că ei îs cei mai europeni, pentru asta ne impun europenizarea aşa cum o percep ei, adică în primul rînd renunţarea la tradiţii. Derîderea şi insulta fiind arme ajutătoare în acest sens, peste tot acum auzi în loc de Crăciun (normal şi unic) expresii de gen Crăciun pe stil vechi, deci imediat ne pune tuturor pecetea de învechiţi faţă de ceva ce vine de la vest faţă de ceva nou. Lepădarea de tradiţii, de credinţă este o trădare, şi altfel decît ca la trădători de neam nu mă pot uita la cei care în mare lor majoritate fiind ieşiţi din sate unde se respectau tradiţiile şi datinile străvechi şi ajunşi la oraş se leapădă de tot ce e popular, dar în primul rînd de credinţă acceptînd alte valori şi respectiv alte datini decît cele din care s-a născut. Nu voi sări să bat trădătorii (lepădaţii de credinţă), pentru ei credinţa este doar o pecete cu care se mai străduie a arăta că ei seamănă cu acest popor şi au dreptul de a trăi în mijlocul lui, ei sînt oameni slabi, slabi precum a fost şi Iuda slab în a învinge ispitele, nu trezesc decît jale aceşti oameni, care astăzi renunţă la calendarul bisericesc în favoarea celui civil, ieri au renunţat în a ţine posturile anului, tot azi renunţă la limba lor de-şi învaţă copii să ştie mai întîi WrongGleza apoi limba neamului iar mîine renunţă şi la acest neam cu tot ce înseamnă el, limbă, crez, istorie etc. Trebuie să fii vertical si puternic, de mine tot se apropia mulţi pe stradă cu cărţi de gen noua religie mai bună decît Ortodoxia, hai vino în credinţa noastră dar nu am renunţat la credinţa strămoşească nici cu o iotă, ce să faci alţii îs mai slabi.

Şi ce vor face politicanţii cînd vor intra în biserică să arate poporului că participă la slujba de Crăciun dar acolo se face slujba pentru Sf. Spiridon?, vor impune preoţii să schimbe rînduiala?, îi vor ameninţa poate că le închid bisericele şi vor fi trimişi în lagăre? Nu se ştie, sau poate vor pleca la biserici ale minorităţii religioase care vor face asemenea slujbe după „politzakaz-ul” lor.

Lumea Catolică sărbătoreşte de foarte mult timp sărbătorile după calendarul civil, lumea Ortodoxă a stat deoparte de această erezie, asta pînă în 1923 cînd după un pseudo-congres pan-ortodox unele patriarhii au trecut la calendarul civil cu această sărbătoare. Patriarhia Română a trecut şi ea, unii preoţi au fost împotrivă, aici a început prigoana lor şi a oamenilor care nu au fost deacord cu Evropenizarea de atunci. Am auzit mărturii că se umbla din casă în casă de căutau să fie mîncare de frupt anume pe 25.12 şi nu doar să fie dar în unele cazuri puneau oamenii să guste ştiind că se ţinea post strict pînă la Crăciun, au fost preoţi torturaţi şi ucişi, biserici închise, mireni intimidaţi cu această ocazie. Acum la noi se încearcă o trecere conform dreptului minorităţii doar din simplul motiv că aşa o cere conjunctura politică de a arăta că sîntem şi noi pro-evropeni. Stimaţi politicanţi, nu prin trădare se arată civilizaţia voastră şi nu prin impunere şi derîdere a bisericii veţi obţine respectul, nu prin uitare de datini veţi obţine viitorul ci prin demnitate şi verticalitate.

Cei care au ales calea trădării şi consideră pe înaintaşii lor drept proşti că se foloseau de calendarul bisericesc şi păstrau tradiţiile nu sînt decît un val care ca valul vor trece (vorba poetului). Cea mai mare problemă este că vor prosti copii la şcolu aceste 2 Crăciunuri. Iar prin asta pun o bombă cu bătaie lungă, aceste generaţii rupte de tradiţii şi de datine foarte repede se vor lepăda şi de alte reazemuri precum limbă, istorie, respect faţă de înaintaşi, iar cei care au luat şi implementat asemenea reforme vor ajunge blameţi şi aruncaţi la groapa istoriei de aceeaşi copii pe care astăzi îi învaţă în spiritul lipsei de credinţă şi europenizare fără noimă.

Poate cineva vrea ca în decursul unui mandat de 4 ani să schimbe nişte tradiţii care existau la noi de sute şi mii de ani, însă asta nu va aduce decît la sfărîmarea şi acestui pilon al poporului.

Şi lasă fiecare să sărbătorească cînd vrea şi ce vrea, poate şi Anul Nou ca la China numai să nu ne impună în Biserică ceea ce rezultă conform conjuncturii politice de moment.

http://www.teologie.net/2013/12/23/psihoza-calendaristica-europeana-in-moldova/

http://www.ustream.tv/recorded/42048227

Şi dacă China devine putere mai importantă ca Europa aici oare vom impune zodiacul în Biserică?

Şi lasă ei să sărbătoarească Crăciunul lor de stat, iar la anul vor mai pune încă 3 Crăciunuri şi 5 sărbători de Paşte, doar ca să împace grupurile minoritare din parlament, vor răspunde pentru asta la o altă judecată, oricum Focul Sfînt se aprinde doar la Paştele Ortodox iar toate sărbătorile creştine conform Învierii Domnului se numără (de la şi pînă la Paşti).