Cum intrăm în Uniunea Europeană: legalizând homosexualitatea, drogurile şi prostituţia?

ONG-urile independente, angajate plenar timp de peste 10 ani în prevenirea consumului de droguri în Republica Moldova, actualmente nu sunt parte a Comisiei Naţionale Antidrog. Singurul reprezentant al societăţii civile în această comisie este Vitalie SLOBOZIAN, delegat de Fundaţia Soros-Moldova, al cărei patron (George Soros) a donat suma de 1 milion de dolari pentru campania de legalizare a marijuanei în California. Coincidenţă? Nu cred!

De câţiva ani încoace, vorbim tot mai mult despre integrarea europeană. Din păcate, deocamdată, rămânem doar cu vorbele, fără a întreprinde paşi concreţi pentru realizarea aspiraţiilor noastre. Abia de am reuşit să ne facem auziţi în Europa, iar aceasta să-şi întoarcă privirile spre noi. În rest, acasă, la noi, nu am făcut nimic pe parcursul a două decenii şi ceva de independenţă pentru a ne alătura familiei europene. Nu suntem în stare să demonstrăm lumii că am fi demni măcar de o guvernare stabilă. În schimb, am oferit drepturi homosexualilor. Aceasta – spre bucuria lor şi spre nemulţumirea majorităţii din societatea noastră, care consideră că legalizarea homosexualilor a fost o greşeală.

Societatea moldovenească este una cu tradiţii creştine şi respinge efectele negative ale globalizării. Datele Barometrului de Opinie Publică din noiembrie 2011 arată că 98% dintre moldoveni nu ar accepta ca homosexualii sau persoanele consumatoare de droguri să facă parte din familiile lor, 96-97% nu doresc să le fie prieteni, 93-95% nu-i vor ca vecini, 88-90% nu ar accepta ca aceştia să locuiască în apropiere, iar 85-86% nu vor ca această categorie de persoane să trăiască în Republica Moldova. Studiul a fost realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 22 octombrie – 6 noiembrie 2011, pe un eşantion de 1.113 persoane, cu o marjă de eroare de ±3%. Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că o majoritate covârşitoare a cetăţenilor ţării noastre respinge astfel de practici vicioase. Oare de ce nimeni n-a luat în considerare aceste cifre, atunci când a fost adoptată legea egalităţii şanselor?

Este inadmisibil să preluăm şi să implementăm un model din spaţiul european fără a consulta sau fără a ţine cont de opinia societăţii noastre. Democraţia presupune şi o atitudine proprie, pe care trebuie să ne-o manifestăm. În caz contrar, despre ce fel de democraţie mai putem vorbi? Da, dorim să ne integrăm în Uniunea Europeană, dar nu este corect ca pentru realizarea acestui obiectiv să acceptăm practici care au afectat societăţile occidentale.

În ultimii ani şi legalizarea drogurilor sau a sexului comercial devin “trenduri europene”. Iar în curând se vor găsi şi pe la noi “specialişti în europenizare” care ne vor propune să legalizăm în Republica Moldova aceste practici.

E timpul să ne dezmeticim şi să lansăm o campanie naţională pentru păstrarea valorilor noastre morale şi spirituale, a identităţii de popor creştin şi a proverbialei noastre omenii. Avem un neam, o cultură şi nişte tradiţii pe care trebuie să le respectăm, dar şi să le ocrotim, pentru că vin în urma noastră generaţii care vor avea nevoie de o educaţie în baza valorilor naţionale. Datoria noastră este să ne ocrotim copiii de viciile contemporane care împânzesc tot mai mult lumea, distrug mentalitatea, sănătatea şi viitorul.

Centrul Internaţional Antidrog îşi concentrează toate eforturile spre combaterea acestui flagel social. În acelaşi timp, atragem atenţia opiniei publice asupra faptului că în unele state europene au fost legalizate aşa-numitele droguri uşoare (marijuana, haşişul etc.). Se consideră că acestea nu provoacă dependenţă (lucru total greşit!), iar legalizarea lor va reduce traficul de stupefiante.

În primul rând, trebuie să fim conştienţi de un lucru foarte important: nu există droguri uşoare şi droguri tari, există doar droguri, toate extrem de periculoase, care provoacă dependenţă şi dăunează grav sănătăţii consumatorului.

În al doilea rând, poziţia Centrului Internaţional Antidrog este categorică: legalizarea drogurilor nu trebuie permisă în niciun caz. După ce am văzut cum s-a procedat cu aşa-zisa egalitate a şanselor, iar acum am descoperit că din Comisia naţională antidrog face parte o singură persoană care reprezintă sectorul neguvernamental, dar şi aceasta afiliată magnatului George Soros, promotor declarat al legalizării drogurilor, avem tot temeiul să batem alarma. Se pare că Moldovei i se pregăteşte şi legalizarea stupefiantelor. Iată de ce, în numele organizaţiei noastre, aş vrea să declar categoric: nu vom tolera o eventuală decizie de acest gen. Cu sau fără Uniunea Europeană, vom spune NU drogurilor! Iar alături de noi vor fi tinerii care nu doresc să urmeze calea colegilor de generaţie care deja au căzut în capcana dependenţei de narcotice.

Zaharia ZANOSIEV, vicepreşedintele Centrului Internaţional Antidrog

sursa: Flux.md