De ce răspândesc unii “dezvăluiri şocante” despre sine înşişi?

skinhead

De vre-o lună de zile, o organizaţie de esenţă securistă se tot chinuie să răspândească „materiale compromiţătoare” debile împotriva sa. Metoda mai are denumirea şi de „vaccină informaţională” şi are drept scop elaborarea, la un anumit grup-ţintă, a unor „anticorpi informaţionali”, care i-ar proteja de informaţii compromiţătoare adevărate, venite din alte surse.

Ce să facă o organizaţie pentru a preveni pericolul dezvăluirii informaţiilor cu privire la adevărata sa activitate? „Dacă nu poţi înăbuşi o răscoală, condu-o”, spune o maximă orientală. În acelaşi fel putem vorbi despre sfera informaţională: „dacă rişti să fii deconspirat, răspândeşte zeci, sute de informaţii „compromiţătoare” la adresa ta (care nu vot reprezenta decât jumătate de adevăr), pentru ca nimeni să nu mai priceapă unde este adevărul şi unde este minciună.

Chiar dacă cineva va îndrăzni să spună adevărul despre tine, adevărul său îşi va pierde din însemnătate şi valoare printre alte sutele de „adevăruri” (măsluite de tine).