Dmitro Iaroş cere mobilizare generală împotriva separatiştilor şi atacă Guvernul de la Kiev (VIDEO)

Liderul Secotului de Dreapta şi candidat la funcţia de preşedinte al Ucrainei s-a adresat activiştilor săi şi tuturor cetăţenilor cu îndemnul de a se mobiliza pentru a respinge atacul Rusiei asupra Ucrainei.

În opinia lui Iaroş, în Doneţk evenimentele se derulează conform scenariului din Crimeea. Aceste acţiuni au loc cu acordul tacit al administraţiei locale, dar şi datorită pasivităţii puterii centrale.

„Kremlinul crede că poate ocupa orice regiune a Ucrainei fără a întâmpina vreo rezistenţă din partea Guvernului de la Kiev”, afirmă Iaroş.

Luând în consideraţie situaţia creată, liderul radicalilor de dreapta ordonă tuturor activiştilor  să întreprindă o mobilizare generală pentru a întreprinde acţiuni hotărâte în apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. În acelaşi timp, Iaroş îndeamnă forţele de ordine să nu se opună acţiunilor Sectorului de Dreapta, dar şi să îi acorde tot sprijinul necesar.

În declaraţia sa, Iaroş critică dur şi actuala guvernare, pe care o suspectează de colaboraţionism şi îndeamnă toţi cetăţenii să fie gata de acţiuni de protest împotriva pasivităţii actualei puteri.

„E adevărat că în vreme de război, Guvernul nu poate fi criticat. Însă la fel de adevărat este ce că în perioada de război, trădătorii sunt executaţi”, a mai declarat liderul Sectorului de Dreapta.