Eugen Tomac a fost surprins neplăcut de solidaritatea basarabenilor cu România

Un funcționar din cadrul Departamentului de Stat pentru românii de pretutindeni susține că tinerii care au protestat în semn de solidaritate cu manifestațiile din România sunt, de fapt … comuniști.

Eugen Tomac, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a rămas surprins de acțiunea de protest organizată de tinerii de la Mișcarea Conservatoare la ambasada României de la Chișinău.

“Nu înțeleg ce i-ar putea determina pe basarabeni sa protesteze  împotriva Președintelui Băsescu: poate faptul că a flexibilizat regimul de obținere a cetățeniei române sau pentru că, în plină criză economică, a susținut mărirea numărului locurilor de studii pentru tinerii basarabeni până la 5000 de burse?”.

Domnul Tomac nu a precizat totuși care va fi soarta liberalizării regimului de vize, care a devenit inaccesibil pentru cetățenii Republicii Moldova.

Reamintim că duminica, Mișcarea Conservatoare a organizat o acțiune de protest prin care și-a exprimat solidaritatea cu nemulțumirea românilor de situația socio-economică și politică din țară.

după union.md