Europa este şocată de existenţa unui sat naţional-socialist în Germania

Mass-media Europeană este îngrijorată de existenţa unui sat în Germania, care s-a transformat într-un centru al naţional-socialismului. Localnicii se salută aici ridicând mâna dreaptă, casele sunt înfrumuseţate cu svastici, iar în păduri sunt organizate tiruri. Autorităţile locale nu îndrăznesc să se împotrivească naţionaliştilor, iar aceştia promit că în viitorul apropiat alte sate li se vor alătura.

Despre „citadela nazismului” scrie publicaţia germană Der Spiegel. Satul Jamel se află la câteva kilometre de oraşul portuar Wismar. La intrare în sat se află un indicator, cu înscripţia „Braunau am Inn 855 km”, îndicând locul naşterii a lui Adolf Hitler. La intersecţie se află o piatră cu textul: „Comunitatea satului Jamel: liberă, socială şi naţională”.

Autorul consideră că satul Jamel simbolizează falimentul democratizării Germaniei de Est.

Canalul Fox News afirmă că autorităţile locale au renunţat să mai facă ordine în sat. „Poliţia, puterea, nimeni nu îndrăzneşte să se amestece. Naziştii ne rând în faţă”, a declarat primarul oraşului Uwe Wandel, în subordinea căruia se află satul, ziarului „Daily Telegraph”.

One thought on “Europa este şocată de existenţa unui sat naţional-socialist în Germania

  • 9 ianuarie 2011 la 23:15
    Legătură permanentă

    O ştire îmbucurătoare! Salutări camarazilor germani şi mult succes în continuare!

Comentariile sunt închise.