Facebook: liber la negarea holocaustului

Un grup de 21 de persoane, care afirmă să sunt supraviețuitorii holocaustului s-au adresat administrației rețelei de socializare Facebook, cu rugămintea de a elimina paginile care conțin mesaje care supun îndoielii holocaustul.

Moderatorii Facebook au considerat aceste intervenții “excesiv de emoționale”, necorespunzătoare cu principiile aplicaței.

“Considerăm că trebuie să fim principiali în politica noastră fără să interzicem oamenilor să-și exprima opinia față de anumite evenimente istorice”, au declarat reprezentanții Facebook.

Grupul de evrei care s-a adresat administrației site-ului au cerut interzicerea oricăror discuții legate de holocaust care nu corespund cu interpretarea “oficială” a evenimentelor din perioada celui de-al doilea război mondial.

Drept răspuns la reacția oficială a celor de la Facebook, în Israel a fost creată organizația „The Jewish Internet Defense Force (JIDF)”, care își propune să elimine orice grupuri și mesaje care nu corespund cu politica oficială a statului Israel.