Filat și baletul netradițional. Declarații tari făcute de ieromonahul Savatie Baștovoi la Prime Fm

Legiferarea islamului și legea antidiscriminare este o problemă falsă, deoarece Moldova nu are o comunitate compactă și cu tradiții de musulmani, spre deosebire de România, iar activiștii homosexuali nu sînt altceva decît urmașii ideologici ai propagandiștilor de altă dată porniți să lovească în tradițiile și credința acestui popor, a afirmat azi ieromonahul Savatie Baștovoi într-un interviu pentru Prime Fm.

”Nu era cazul să facem atîta tam-tam și să ne batem capul cu legi în cazul în care există atîtea și atîtea probleme în această țară. Altfel, mîine poimîine vom face legi pentru protecția cangurilor sau a balenelor albastre și a altor lucruri rare”, a ironizat ieromonahul scriitor.

Întrebat din ce motive guvernarea insistă asupra acestei legi, părintele Savatie a declarat: ”Poate fi înțeles într-un singur fel – sau această guvernare își pierde prea mult timp pe la vamă și prin aer, ocupîndu-se cu altfel de lucruri, sau au înclinații inverse, netradiționale-sexuale și atunci se grăbesc să-și creeze un cadru legislativ confortabil pentru timpul cînd se va isprăvi și vremea lor… Eu nu știu ce vrea să facă domnul Filat și toți acești miniștri pe care i-ați pomenit după ce li se va isprăvi vremea guvernării, eu sper să nu intre în vreo trupă de balet netradițional și să umble pe la școli să-i învețe prostii pe copii, că tot a promovat ”Sexul povestit celor mici” și altele”.

În încheiere, ieromonahul Savatie și-a exprimat speranța că domnul Filat și miniștrii săi vor rămîne oameni întregi la cap și cumsecade, în sensul pe care îl înțeleg prin aceste cuvinte bunicile de la țară și toți oamenii de bine din această țară.

Monahul scriitor a mai spus că nu știe cine este ministrul Efrim, dar îi dorește să fie sănătos și i-a recomandat să citească Constituția lui Lenin în care va regăsi propriul proiect de lege privind libertatea de conștiință.

sursa: Indirect.md