Film „porno” creat de BBC pentru elevii britanici, revizuit

BBC a promis că va examina din nou un film de educaţie sexuală destinat copiilor britanici cu vârstă de cel puţin nouă ani, după ce materialul a primit numeroase critici din partea parlamentarilor britanici şi a stârnit furia multor părinţi, relatează realitatea.net

mai ai Scandalul legat de acest material educativ a început în ianuarie 2012, când Daily Mail publica unele imagini din acest film.

Filmuleţul de educaţie sexuală e inclus pe un CD care prezintă un material video amplu, care are drept scop explicarea exactă, dar pe înţelesul copiilor, a ciclurilor vieţii, a sentimentelor, a vieţii de familie ş.a.

Pe CD-ul se află însă, şi un clip animat, care prezintă două personaje de desene animate în timp ce fac sex. De asemenea, o secvenţă generată de calculator prezintă un cuplu făcând sex. Secvenţa e însoţită de explicaţii grafice.

„Acesta este clar material explicit. Zguduie inocenţa copilăriei”, a reacţionat rapid conservatoarea Andrea Leadsom, membră a Parlamentului britanic.

Leadsom a fost deranjată mai ales de secvenţa generată pe calculator. „Vezi pur şi simplu o erecţie şi o penetrare. E scandalos!”, a adăugat ea, în ianuarie 2012.

BBC rămâne la părerea că materialul prezentat este unul potrivit copiilor, chiar şi pentru cei cu vârsta de 9 ani. Postul anunţă că, la întocmirea materialelor de educaţie sexuală, a cerut părerea mai multor experţi, de la medici la psihologi.

BBC a anunţat că va „actualiza” filmul, însă nu a precizat clar ce modificări va aduce materialului original.

sursa: România Liberă