Fostul şef al diplomaţiei britanice: „sancţiunile împotriva Iranului a fost o greşală”

Conducătorul grupului parlamentar pentru prietenia irano-britanică şi fost ministru de externe,  Jack Straw, a declarat că sancțiunile împotriva Iranului au fost o decizie greșită şi a îndemnat depunerea unor eforturi pentru denunţarea lor. Acestea declaraţii au fost făcute în cadrul unui discurs rostit în faţa copiilor victimelor atentatelor teroriste din Teheran.

Fostul ministru al afacerilor externe a Marii Britanii a vorbit şi despre pericolul terorist, evidenţiind faptul că ţara sa condamnă terorismul în toate formele sale, inclusiv şi asasinarea experţilor iranieni în fizica nucleară. Mai multe decât atât, potrivit unui membru al delegației britanice, Ben Wallace, principalii suspecţi în atentatele teroriste – organizaţia „Mujahedinii Poporului”, va fi plasată pe lista organizațiilor teroriste.

Potrivit presei iraniene, Iranul este una din cele mai atacate state de către organizaţiile teroriste. Doar „mujahedinii” au asasinat în jur de 12 mii de funcţionari, militari şi cetăţeni paşnici. În prezent, evidenţiază portalul iran.ru, cel mai mare pericol reprezintă nu socialiştii „mujahedeni”, ci organizaţiile cu caracter religios.