Google a cumpărat compania Titan Aerospace, pentru a folosi drone ca sateliţi atmosferici pentru internet

Google a anunțat achiziția companiei Titan Aerospace, fondată în 2012, care produce drone ce folosesc energie solară și zboară la altitudini foarte mari. Mișcarea a fost făcută din dorința Google de a folosi aceste drone ca sateliți atmosferici pentru a facilita accesul la internet în zone foarte izolate.

„Titan Aerospace şi Google împart un optimism profund când vine vorba de tehnologiile care pot îmbunătăți lumea în care trăim”, se arată într-un comunicat Google. „Suntem încă în faza incipientă, însă sateliții atmosferici ar putea facilita accesul la internet pentru milioane de oameni și s-ar putea dovedi utili în cazuri de gestionare a dezastrelor”, se arată în comunicat.

Echipa de la Titan Aerospace va funcționa separat de Google, dar va colabora cu diviziile Google Maps şi Project Loon, acesta din urmă vizând folosirea baloanelor de mare altitudine pentru a asigura servicii de internet. Dronele realizate de Titan Aerospace pot sta în aer timp de cinci ani, fără să fie nevoie să coboare la sol.