Google va lansa lentile de contact sensibile la zahăr, pentru diabetici

Google lab, cunoscut pentru proiectele sale mai puțin obișnuite, a anunțat joi că este pe cale să dezvolte o nouă generație de lentile de contact care ar putea ajuta persoanele diabetice să-și țină sub control nivelul de zahăr din organism, informează vineri AFP.
‘Suntem pe cale să testăm lentile inteligente create pentru a măsura nivelul de glucoză din lacrimi’, au explicat dezvoltatorii proiectului, Brian Otis și Babak Parviz, într-o postare pe un blog.

Aceste lentile funcționează ‘folosind un mic cip conectat și un senzor de glucoză în miniatură, care se află între două straturi de material din care sunt făcute lentilele de contact’, au adăugat cei doi.
Potrivit acestora, studiile clinice care au fost deja realizate în cadrul acestui proiect sunt abia la început, iar discuțiile sunt în curs de desfășurare cu FDA, Agenția americană de medicamente.

Prototipurile acestor lentile pot determina cantitatea de glucoză din lacrimi la fiecare secundă.

Cercetătorii studiază posibilitatea de a integra semnale luminoase care i-ar putea avertiza pe utilizatori atunci când anumite niveluri de glucoză au fost depășite.

‘Am spus întotdeauna că încercăm să lucrăm la proiecte care ar putea părea ciudate’, au mai spus Brian Otis și Babak Parviz. ‘Însă, în timp ce Federația Internațională de diabet a afirmat că lumea este pe cale ‘să piardă bătălia cu diabetul’, noi ne-am gândit că acest proiect merită să fie dezvoltat’, au concluzionat ei.
sursa: AGERPRES