Grecia: un miting al naţionaliştilor a provocat ciocniri dintre poliţie şi extremiştii de stânga

Membrii şi simpatizanţii partidului grecesc „Zorii Aurii”, au organizat sâmbătă un miting în centrul Atenei, la care au participat 3 mii de persoane, transmite euronews.com.

În discursurile sale, unul din oratori – Ilias Kassidiaris, a anunţat că în cazul în care „Zorii Aurii”, care este învinuită de extremism, va fi scoasă în afara legii, va fi creat un nou partid, care va reprezenta electoratul naţionalist şi patriotic în cadrul alegerilor europarlamentare. Noua formaţiune ar putea purta numele de „Zorii Naţionali”.

Participanţii la manifestaţie au cerut eliberarea liderului partidului, arestat şi învinuit de crearea şi conducerea unei grupări criminale.

În aceeaşi zi, a avut loc şi o acţiune de protest al activiştilor antifascişti, cărora poliţia a interzis să organizeze manifestaţii publice, spre a evita ciocniri de stradă. În pofida interdicţiei, zeci de activişti de extrema stângă au ieşit în stradă şi atacat cordoanele de poliţie. Drept răspuns, forţele de ordine au utilizat gaze lacrinogene.

Extremiştii de stânga au atacat şi un tânăr de pe stradă, poliţia fiind nevoită să reţină câteva persoane. În urma acestor evenimente, au fost rănite două persoane.