În Iran au fost spânzuraţi în public doi pedofili.

În Iran au fost executaţi prin spânzuratoare doi pedofili. Sentinţele au fost executate duminică 29 mai . Ambii au fost spânzuraţi pe o piaţă centrală a oraşului Kermanshah, localizat în vestul Iranului. Execuţia a fost urmărită de o mulţime de oameni care scanda “Trăiască Justiţia!!!” în semn de aprobare a execuţiei pedofililor.
Au fost făcute publice şi numele pedofililor executaţi. Primul este P. Mohammadi Pashterizeh, judecat şi executat pentru violarea unui minor, violul fiind înregistrat pe video de pedofil. Al doilea a fost condamnat pentru violarea unui copil de noua ani.
Din declaraţiile oficialilor iranieni pe parcursul ultimului an au fost executaţi 145 criminali, inclusiv ultimii doi pedofili mai sus numiţi. Observatorii organizaţiilor internaţionale de tipul “Amnesty International” consideră că oficialii iranieni declară un numar de câteva ori mai mic decât cel real, al execuţiilor.
Teheranul declară că pedeapsa cu moartea este necesară pentru a asigura ordinea şi respectarea legii. Oficialii iranieni mai declară că pedeapsa cu moartea este aplicata doar criminalilor care au săvârşit infracţiuni extrem de grave şi vina cărora a fost pe deplin demonstrată.