În Ucraina a fost reţinut un ofiţer al KGB-ului de la Tiraspol

Colaboratorii Serviciului de Securitate a Ucrainei (SBU) au contracarat o operaţiune a aşa-numitului „Comitet pentru Securitatea Statului” (KGB) a autorităţilor separatiste de la Tiraspol.

În rezultatul unei operaţiuni speciale a contraspionajului SBU, a fost reţinut capitanul KGB Serghei Kuzmik, în timpul întrevederii acestui cu un agent – cetăţean al Ucrainei, comunică serviciul de presă a SBU.

S-a stabilit că ofiţerul KGB intenţiona să stabilească un canal de furnizare a armelor şi muniiilor din regiunea transnitreană în Ucraina, cu scopul destabilizării situaţiei socio-politice în perioada alegerilor prezidenţiale. Pe lângă aceasta, ofiţerul colecta informaţii cu privire la starea Forţelor Armate ale Ucrainei şi redislocarea lor, precum şi situaţia în Serviciul de Grăniceri ale Ucrainei.

Ofiţerul KGB şi-a confirmat apartenenţa la serviciul transnistrean de securitate, comunicând că persoana care coordonează operaţiunile speciale împotriva Ucrainei este Anatol Stahurski. Anume acest şi se ocupă cu stabilirea unui canal de furnizare a armamentului.

SBU precizează că bărbatul avea paşaportul Republicii Moldova, fapt pentru care a fost începută procedura de deportare a celui reţinut.