Israel testează noi rachete balistice

Recent, Israelul a efectuat testări ale unei noi rachete balistice, comunică agenția de știri Reuters cu referință la postul de radio Israel Radio. În același timp nu este specificat despre ce fel de rachete este vorba. Potrivit sursei, lansarea a avut loc la poligonul Palmachim, situat în central Israelului.

În prezent, Israelul deține rachetele de tip Jericho, care potrivit unor date pot transporta atât încărcătură obișnuită, cât și nucleară.

Racheta balistică în două trepte Jericho-II are capacitatea de a lovi țintele aflate la o distanță de 1300 km. Din anul 2008, forțele armate israeliene au primit în dotare rachete cu trei trepte – Jericho-III, care are capacitatea de atinge țintele aflate la distanța de la 4800 la 11500 km.

Anterior, grupul britanic de cercetare “BASIC Trident Comission” a anunțat că Israel lucrează asupra unui nou model de rachetă balistică în baza rachetei spațiale Shavit. Când aceste lucrări vor fi finalizate cu succes, Israelul va avea la dispoziția sa rachete balistice intercontinentale.