Lider NATIONALIST sarb condamnat la INCHISOARE pentru ca s-a impotrivit propagandei GAY

Liderul organizaţiei naţionalist-ortodoxe Obraz (Onoare) a fost condamnat marţi la 10 luni de închisoare pentru “incitare la ură” deoarece în 2009 ar fi proferat ameninţări care au dus la anularea paradei minorităţilor sexuale din Belgrad.

Tribunalul a decis că Mladen Obradovic a condus o campanie de intimidare prin ameninţări cu moartea. Acesta ar fi făcut mai multe declaraţii agresive la adresa homosexualilor şi ar fi stat în spatele mai multor mesaje scrise pe clădirile din capitala Serbiei, precum “Moarte poponarilor” sau “Va curge sânge şi nu va fi nici o paradă”.

Lazar Pavlovic, liderul unei organizaţii care militează pentru drepturile homosexualilor, a declarat că nu este satisfăcut de decizia justiţiei deoarece, în opinia lui, Obradovic ar fi trebuit să primească pedeapsa maximă de 3 ani de închisoare. “Sperăm ca procurorii să facă apel iar noi vom monitoriza acest caz”, a adăugat  Pavlovic.

Liderul Obraz s-a arătat nepăsător în faţa presei în momentul în care a părăsit sala de judecată. “Pot să ne judece şi să ne condamne, dar nu ne vor putea opri”, a declarat acesta, adăugând că verdictul a fost unul politic.

Într-un caz separat, Mladen Obradovic  a mai fost condamnat în primăvara anului trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru presupusa organizare a protestelor împotriva paradei gay din 10 octombrie 2010 din capitala Serbiei, soldate cu zeci de răniţi şi violenţe de stradă. În plus, există şi un proces la Curtea Constituţională pentru interzicerea organizaţiei Obraz deoarece acţiunile acesteia ar “incita la ură rasială, etnică şi religioasă” şi că membrii ei ar dori “răsturnarea prin violenţă a ordinii constituţionale”.

În ultimii ani autorităţile din Serbia s-au angajat să sprijine acţiunile minorităţilor sexuale, una din condiţiile impuse de Uniunea Europeană în vederea posibilei aderări a ţării la această structură. Sursa: FrontPress.ro