Marea Britanie: Cum folosesc grupările mafiote francmasonii, pentru a se infiltra în poliţie

Grupări de crimă organizată au folosit reţele secrete de francmasoni pentru a corupe sistemul juridic, conform unui raport incendiar al Poliţiei Metropolitane (n.r. din Londra) obţinut de cotidianul britanic, The Independent.

Operaţiunea denumită Tiberius, începută în 2002, a descoperit o întreagă reţea de sindicate secrete care îşi foloseau contactele din lumea masoneriei pentru a „recruta ofiţeri corupţi“ din cadrul Scotland Yard.

Raportul final concluziona că acest tip de acţiuni a fost printre cele mai grele cazuri de crimă organizată, împotriva căruia se puteau aduce dovezi.

Raportul, clasat drept „Secret“, a dezvăluit implicarea unor ofiţeri din estul Londrei, membri ai Frăţiei Francmasonice, care încercau să afle ce agenţi sau inspectori erau suspectaţi de legături cu reţelele de crimă organizată, folosindu-se de informaţiile primite de la alţi masoni.

Controversata organizaţie, renumită pentru legături cu lumea ocultă, Francmasoneria britanică a fost de mult timp suspectată că are membri infiltraţi în sistemul de justiţie, inclusiv în forţele de poliţie, informează The Independent.

Autorităţile poliţieneşti din Regat au respins în repetate rânduri aceste speculaţii, deseori apărute în mass media britanică, argumentând că aceste zvonuri alimentează teoriile conspiraţioniste. Cu toate acestea, Operaţiunea Tiberius este al doilea raport secret al Poliţiei Metropolitane, dezvăluit de cotidianul The Independent, în ultimele şase luni, care aduce în atenţia publicului implicarea masoneriei în sistemul de implentare a legii.

Proiectul Riverside, un raport din 2008 despre investigaţiile private aflate la limita legii din interiorul Agenţiei pentru Crimă Organizată, susţinea că există numeroase încercări de a corupe ofiţeri de poliţie prin intermediul unor membri ai Francmasoneriei.

Îngrijorările legate de influenţa masonilor în sistemul de justiţie l-au determinat pe fostul ministrul de Interne, Jack Straw, să ordone în 1998 ca toţi ofiţerii de poliţie şi judecătorii să declare dacă sunt membri ai acestei organizaţii.

Măsura a fost retrasă după ce 10 dintre cele 43 de organizaţii ale forţelor de poliţie din Regat au refuzat să se supună, ameninţând cu acţiuni legale. În Anglia şi Ţara Galilor, Marele Maestru al Francmasonilor este Prinţul Edward, Ducele de Kent.

Marea Lojă Unită a Angliei a refuzat comentariile pe acestă temă, anunţă cotidianul insular.

Un purtătorul de cuvânt al Scotland Yard a declarat pentru The Independent că „Poliţia Metropolitană nu va tolera niciun fel de comportament al ofiţerilor sau personalului nostru care ar putea afecta încrederea populaţiei în poliţie“. „Suntem hotărâţi să combatem corupţia, indiferent de forma în care apare ea“, a concluzionat purtătorul de cuvânt britanic.

sursa: adevarul.ro