Marine Le Pen: Cum să îmbunătăţim UE? Aducând-o în stare de colaps

Liderul formaţiunii naţionaliste Frontul National, Marine Le Pen, a declarat joi că îşi doreşte ca Uniunea Europeană „să îşi spargă faţa”, cerându-le francezilor „să contribuie pe cât posibil”, informează AFP.

„Cum să îmbunătăţim UE? În primul rând, aducând-o în stare de colaps”, a declarat Le Pen, la o întâlnire cu presa anglo-saxona, desfăşurată lângă Paris. „Cred că este imposibil de reformat în aceasta stare”, a continuat liderul naţionalist care şi-a propus să faca din Frontului National (FN) „primul partid din Franţa” la alegerile europarlamentare din mai 2014.

„Trebuie să aşteptăm până când îşi sparge faţa, şi să contribuim, dacă este posibil, pentru a da naştere proiectului unei Europe a naţiunilor libere care a fost, de fapt, cel imaginat de generalul de Gaulle”, a adăugat Le Pen.

Pentru liderul FN, „acest lucru implică, evident, dispariţia marii majorităţi a actualelor structuri ale UE. „Nu mă aştept decât la un lucru din partea sistemului european şi anume ca acestă să explodeze”, a mai afirmat Marine Le Pen.

„Rolul pe care îl avem de jucat, noi, patrioţii aleşi în Parlamentul European, va fi mai ales acela de a bloca orice progrese, orice nou progres spre această uniune federală europeană”, a avertizat Le Pen .

Din cei 74 francezi alesi in 2009 in Parlamentul European, 4 dintre ei sunt membri ai FN.

sursa: hotnews.ro