Masoneria primeşte gratuit de la stat un teren de 2.500 metri pătraţi în Bucureşti

Potrivit HG-ului publicat în Monitorul Oficial, Asociaţia Marea lojă a primit gratuit terenul pentru a construi o clădire „de interes public”. 

Asociaţia Marea Lojă Naţionala din România a primit statutul de ONG de utilitate publică în 2004, printr-o decizie a guvernului Adrian Năstase.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primăriei Capitalei, la adresa bd. Expozitiei nr. 22-30 sunt trei Planuri Urbanistice Zonale, pe trei terenuri aflate la acest număr poştal.

Primul Plan Urbanistic Zonal este din 2009 şi are ca obiect construirea unui bloc de 15 etaje cu funcţiunea comerţ, birouri, servicii, hotel, restaurant. Suprafaţa terenului este de 8.000 mp, iar proprietar este Bartolomeu Finis.

Al doilea Plan Urbanistic Zonal este din 2011 şi are ca obiect construirea unui bloc de 12 etaje cu funcţiunea comerţ, birouri. Suprafaţa terenului este de circa 8.000 mp, iar proprietar este tot Bartolomeu Finis.

Ultimul Plan Urbanistic Zonal este din 2013 şi are ca obiect construirea unui bloc de 4 etaje cu funcţiunea unităţi de învăţământ. Suprafaţa terenului este de 3.000 mp, iar proprietar este Cristian Bivolaru.

Din informaţiile prezentate pe site-ul instituţiei nu este clar dacă planurile urbanistice se refera şi la terenul concesionat către Asociaţia Marea Loja Masonica sau la acelaşi număr poştal se află mai multe părcele de teren cu proprietari diferiţi.

sursa: hotnews.ro