Milioane de europeni se pronunţă împotriva OMG

Europenii se pronunță pentru interzicerea culturilor modificate genetic până când nu vor fi efectuate cercetări noi privind influența lor asupra organismului uman. Organizațiile internaționale Greenpeace şi Avaaz care au inițiat petiția către Comisia Europeană, au strâns un milion de semnături.

Rezultatele ingineriei genetice este o bombă cu efect întârziat, repetă încontinuu oponenții OMG. Omenirea o așteaptă în viitor urmări imprevizibile, iar de pe urma nepăsării generației actuale vor avea de suferit copiii și nepoții lor. Ne-am semnat în petiție pentru că înțelegem seriozitatea amenințării ce o prezintă OMG pentru omenire, a declara expertul pentru securitate ecologică și alimentară a Federației Ruse, Irina Ermakova:

„Când am început să verificăm, inclusiv și eu, influența organismelor modificate genetic asupra animalelor, am descoperit modificări patologice ale organelor interne, sterilitate, oncologie. Animalele din a treia generație care s-au hrănit cu OMG devin sterile. Cercetătorii nu înțeleg din ce cauză OMG distrug organismul, însă atât timp cât ei continuă cercetările, miliarde de oameni pe planetă se hrănesc cu produse alimentare ce conțin OMG. Oamenii nu numai că se hrănesc cu produse ce conțin OMG, ci se și tratează cu ele. Statistica demonstrează că în lume peste o pătrime a medicamentelor este fabricată pe bază de OMG”.