Modelarea inconştientului
Ne-au dat cîntece, cuvintele cărora nici măcar nu le-am înţeles. Am vizionat filme înflăcărate gen – „action” şi „erotică”. În rezultat, mai fericiţi nu am devenit. Dar în schimb din noi au făcut consumatori, majoritatea cărora vor fi nevoiţi să ducă pe viitor o viaţă de „legumă”.
Odată ce civilizaţia vestică a pătruns în sfera modelării inconştientului poporului nostru, a creat în primul rînd un model atrăgător de viaţă de consumator. Tot ce se împotriveşte acestui model, a primit aspect negativ. Sub steagul libertăţii, poporului se impune „standarte” care îndreaptă energiile sociale împotriva noastră. În primul rînd se valorifică toleranţa faţă de orice păcat. Tot ce înainte era interzis, acum devine o distracţie inocentă. Sub masca „dreptului la autodeterminare” din popor se creează o turmă de degradaţi morali. Ca dovadă serveşte faptul, că indicatorul indirect al evoluţiei democraţiei este – răspîndirea păcatelor. De exemplu, pederastia, în mod tacit este considerată drept cel mai exact indicator al nivelului democraţiei. Atunci cînd tuturor le este garantată egalitatea în drepturi, deviaţiile sexuale şi mintale, avînd un statut legal, trebuiesc răspîndite, pentru că primesc dreptul la întrunire/propagandă. Dacă pederaştii nu se înmulţesc numeric, înseamnă că drepturile lor sunt încălcate, înseamnă că nu e suficientă democraţie.
Masele nu sesizează nici un pericol, deoarece înţeleg prin pericol, doar ceea ce are un efect imediat. Astfel prin pederastie, omul simplu nu vede nici un pericol evident şi spontan. din această cauză este foarte vulnerabil. De la început îşi schimbă atitudinea sa de la negativ la neutru, iar mai apoi şi la pozitiv. Atitudinea lor pozitivă e indicatorul cel mai exact că „drepturile tuturor se respectă”.
Copiilor, care încă nu înţeleg nimic, acest păcat le este oferit în mod vesel şi în culori deschise. Ei merg spre acest păcat nou şi inovativ, aşa cum fluturii zboară spre foc. În rezultat aripile ard, iar fluturii se transformă în viermi care pot doar a se tîrî. Să zboare ei deja nu mai pot. Ei nu mai cred în sinceritatea cauzelor nobile. Pe toţi îi suspectă, în nimic nu cred şi îşi găsesc fericirea doar în plăcerile trupeşti.
Astfel de educaţie transformă societatea într-o turmă manipulabilă. Individul egoist triumfează. Pierderea idealurilor înalte duce la pierderea tendinţei spre comuniune spirituală şi socială, spre crearea unei structuri unice. Comunitatea ce a fost odată funcţională, devine un „gunoi”.
Socrate în timpul său a menţionat că omul simplu nu este capabil să sesizeze pericolul de lungă durată a inovaţiilor. El spunea, că trebuie să ne păzim chiar şi de muzica nouă, că ea poate ameninţa securitatea şi integritatea polisului.
Treptat după culisele „binelui” sunt introduse concepţii noi care modelează inconştientul. Aceste concepţii se înrădăcinează şi cu timpul evoluează în obiceiuri şi deprinderi, care prin forţe sociale se întăresc în legislaţie/organizare statală şi în sfîrşit modifică totul în scopuri necunoscute şi nedefinite. Ca urmare, binele devine rău şi invers, răul devine bine. Cel mai important este faptul că nimeni nu înţelege nimic, deoarece procesul decurge foarte lent şi oamenii nu-l pot observa. După Socrate, adevărul profund îl putem sesiza privind din punct de vedere al importanţei statale, dar nu a cetăţeanului simplu.
În zilele de astăzi, unele forţe în timp ce infiltrează detalii nesemnificative, dobîndesc succese nemaipomenite. Nimeni nu ştie cine indică direcţia evoluţiei, dar dacă direcţia este, atunci „cineva” cu siguranţă o trasează. Acest „cineva” modelează inconştientul poporului nostru. Ar fi fost mai uşor de luptat cu acest „cineva”, dacă ar fi posedat potenţial nuclear, decît această armă convenţională.
Pentru a naşte un copil este nevoie de 9 luni. Pentru a forma inconştientul unui popor, e nevoie de o generaţie, cînd părinţii educaţi de noul sistem, la rîndul lor educă copiii săi după aceleaşi principii.
Dacă vom spune unui grup de fete semi-goale (care cînta, sau mai degrabă demonstrează acte indecente) sau producătorilor/regizorilor lor, că ei participă indirect la modelarea inconştientului, vor fi foarte miraţi, deoarece sunt siguri că nu fac nimic rău. Ei „pur şi simplu” cînta, ei „pur şi simplu” dansează, „pur şi simplu” ne distrează sau cîştigă bani. Dar cu ajutorul acestor – „pur şi simplu”, se formează personalitatea umană. Ce fel de personalitate va fi, depinde de asemenea şi de jucăriile din copilărie, de desenele animate, de cîntece, programa şcolară sau sursele de informare.
Secvenţe din “Проект Россия”…