Moscova: autorităţile interzic din nou organizarea paradei homosexualilor

Autorităţile de la Moscova au confirmat informaţia cu privire la interzicerea desfăşurării a paradei gay în capitala rusă, motivând acest răspuns prin numeroasele proteste şi nemulţumiri manifestate de locuitorii oraşului şi societatea civilă.

Serviciul de presă al primăriei oraşului Moscova a declarat pentru agenţia „Interfax” că în în adresa autorităţilor capitalei au sosit mai multe cereri de interzicere a manifestaţiei publice ale minorităţilor sexuale.

În special, cele mai numeroase adresări au venit din partea reprezentanţilor tuturor confesiunilor religioase din Federaţia Rusă.

Iniţiatorul organizării paradei gay, Nicoli Alekseev a comunicat agenţiei „Interfax” că autorităţile de la Moscova au interzis organizarea manifestaţiei publice ale homosexualilor care urma să aibă loc la 28 mai.

„Acest refuz a fost primit peste o zi după decizia Curţii Europene pentru Drepturile omului, care a recunoscut drept ilegale interzicerea de trei ori consecutiv a organizării paradelor „mândriei homosexuale” în perioada 2006-2008”, a declarat Alexeev. Potrivit lui, autorităţile au argumentat refuzul său făcând referinţă la Conventiei pentru apărarea drepturilor omului si a libertăţilor fundamentale din 4 noiembrie 1950.