Naţionaliştii ucraineni şi Vestul

In hohotele de ras ale comunitatii nationalistilor din toata lumea vestica, brigazile nadragilor maro ale „nationalistilor” ucraineni se declara si ele anti-UE…
Ei chipurile sunt mai smecheri: „Ne folosim de banii tovarasei Nuland ca sa luam puterea si apoi ne rafuim si cu liberalii din Vest”. Cam la fel isi fac socoteala si „mujahedinii” rebeli din Siria cand sunt pusi in fata evidentei ca sunt doar idioti utili…
Asta nu dovedeste decat ca au tras un fum adanc de propaganda liberala.
Calculul ar fi valabil pe plan intern, daca liberalismul ar fi asa cum zice propaganda: preocupat de drepturile omului, ascultator de vocea „cetateanului”, cu respect pentru libertatea de exprimare etc. etc. etc….
In realitate, guvernul SUA pregatea in 1968 „pacificarea” protestatarilor americani anti-razboi cu gaz sarin pentru proteste mult mai inofensive decat si-au permis nationalistii ucraineni; la o adica, la cele mai mici semne de dezertare sau de revolutionarism, nationalistii ucraineni vor fi lichidati cu miile si impinsi cu buldozerul la groapa comuna, fara ca nimeni sa obiecteze nimic; revedeti cazul Waco 1993 pentru confirmari; sau revedeti macelurile birocratiei „democratice” impotriva legionarilor in anii 30; sau consultati lista lunga de delicte de opinie valabile in UE…
Daca oligarhia globalista a avut „sange-n instalatie” sa dea cu gaz sarin in Ghoutta, Siria, ucigand cateva sute de copii doar pentru a-i iesi o mica smecherie de „relatii publice”, sa nu va faceti iluzii ca ar avea vreo jena sa extermine fizic orice „national-revolutionar” ucrainean.
Desigur, ramane optiunea eroismului biruitor! „Murim cu ei de gat!”. Nu, cretinilor, nici nu ii veti vedea la fata, nici nu ii veti auzi, nici nu ii veti mirosi, cum nu a vazut Anwar Al-Awlaki racheta Hellfire trimisa de o drona catre Jeepul cu care se plimba prin deserturile Yemenului. Dupa ce nu a mai fost util. Fiindca au fost momente bune cand si Al-Awlaki era util si se plimba pe culoarele Pentagonului, ca si Yarosh…
Si nu ramane nici macar optiunea „luptei intregului popor”. Chiar daca Ucraina ar fi 99,99% o natie de spartani, inscrisi toti in Pravy Sektor, cu un venit pe cap de locuitor ca al Elvetiei, „democratia” este aparata de sute de sateliti, zeci de submarine nucleare, 11 portavioane, milioane de soldati hi-tech cu care nici macar o natiune ca Franta nu isi permite sa poarte „lupte ale intregului popor” pentru a pune la indoiala Evanghelia a Liberalismului Multi-Kulti-Tutti-Futti-n-Guri.
Fiindca si Franta e un pitic neajutorat, ca are doar cateva sute de focoase nucleare, nu cateva zeci de mii, cate v-ar trebui ca sa va permiteti sa fiti altceva decat sclavi.

Da, o schimbare de paradigma este posibila, este chiar implacabila. Destinul firesc al civilizatiei europene prevedea depasirea economismului, parlamentarismului, individualismului secolului 19 inca de la inceputul secolului 20, prin resurgenta autoritatii si spiritualitatii in politic si proeminenta politicului asupra economicului. Faptul ca acum ne mai confruntam cu democratia liberala e doar un accident al istoriei, care va fi reparat.
Dar doar intr-un context global in care sunt inclusi si factori de putere din tarile occidentale, factori interni, autonomi, autentic europeni, satui de dictatura mafiei liberal-bolsevice. Fiindca elita globala dependenta de puterea Banului este foarte determinata sa inceapa un razboi mondial termonuclear daca stie ca nu mai are nimic de pierdut. Se sterge la cur chiar si cu 300 de milioane de vieti de americani care ar fi prajiti, daramite cu „drepturile omului” ucrainean.
Asa ca chiar si Rusia, aliata cu China si Iranul, inca se misca foarte timid, treptat, calculat, fara a indrazni sa bruscheze prea evident cercurile inalte ale elitei globaliste. Candva, Rusia si-a permis sa contrazica liberalismul de pe pozitii comuniste, da! Dar asta doar fiindca era permis strict de pe pozitii comuniste, nu altele! Opozitia URSS fata de Imperiul Banului (care finantase si revolutia din 1917) era de fatada, dar a dat ceva dureri de dinti Imperiului Banului fiindca anumite cercuri din Moscova au devenit autonome, abordand opozitia globala cu seriozitate.
Acum, acele cercuri autonome moscovite, aflate in opozitie reala fata de mafia globalista, au devenit in Rusia mult mai puternice decat au fost vreodata in epoca sovietica, eliberate de chingile ideologice comuniste, dar inca obligate sa mentina aparente de ideologie liberala si inca obligate sa tolereze o coloana a cincea a Imperiului Banului pana la cele mai inalte niveluri ale puterii. Totusi, elita globalista e perfect constienta ca a pierdut in mod real controlul Moscovei. Ceea ce face situatia mult mai periculoasa decat a fost vreodata in timpul Razboiului Rece.