Naţionalistul olandez Geert Wilders: Pentru a obţine rezultate, trebuie să ne unim eforturile

Cunoscutul luptător cu islamul radical şi liderul partidului olandez „Partidul Libertăţii” Geert Wilders a declarat că planifică formarea unui bloc al oponenţilor Uniunii Europene, numind printre potenţialii aliaţi formaţiunea conservatoare UKIP (Partidul Indepedenţei Regatului Unit), Nigel Farage.

Potrivit canalului SkyNews, Geert Wilders consideră că la apelul de crearea a unui bloc unic în cadrul Parlamentului European trebuie să răspundă nu doar euroscepticul britanic, dar şi liderul „Frontului Naţional” din Franţa Marine Le Pen: „Sper ca după alegerile din mai, Farage şi partidul meu vom putea lucra împreună. Ştiu un singur lucru: dacă dorim într-adevăr să apărăm interesele acelor milioane de alegători care votează nu împotriva Europei, ci împotriva Uniunii Europene, este necesar să trecem peste toate contradicţiile şi să ne unim forţele”, a declarat liderul „Partidului Libertăţii”.

Politicianul în vârstă de 50 de ani a fost nevoit să se ciocnească cu o împotrivire colosală în „cruciada” sa împotriva „islamizării” Europei. În adresa lui Wilder au fost lansate fetva (decizie în baza legii shariat), au fost supus ameninţărilor din partea membrilor „Al Qaeda”. Toate acestea se datorau criticilor pe care el a adus islamului şi comunităţilor musulmane din Europa.

Anterior, liderul „Partidului Libertăţii” a mai vorbit despre o posibilă alianţă cu „Frontul Naţional” al Marine Le Pen, luând în consideraţie ideile comune: limitarea imigraţiei, renunţarea la valuta „euro”, ieşirea din UE, însă ambii eurosceptici consideră necesară păstrarea unei pieţi comune.

Aceste propuneri au fost acceptate de un segment mare al populaţiei din Franţa şi Olanda. Potrivit sondajelor, „Partidul Libertăţii” a lui Wilders şi „Frontul Naţional” a lui Le Pen ocupă sistematic fie locul întâi, fie locul doi în topurile simpatiilor alegătorilor, care urmează să participe în alegerile europarlamentare.

Geert Wilders depune şi eforturi pentru a convinge şi alţi eurosceptici cu poziţii politice solider să adere la alianţa de dreapta: „Interesul Flamand” din Belgia, „Adevăraţii finlandezi” din Finlanda şi noul partid german „Alternativa pentru Germania”.

Toate organizaţiile amintite speră să obţine în alegerile apropiate rezultate maxime. Aşa cum arată studiile efectuate în acest an, în Parlamentul European vor accede mult mai mulţi „radicali”, atât de orientare de stânga, cât şi de dreapta. Fenomenul se explică prin dezamăgirile populaţiei de mainstreamul politic din cauza recesiunii şi măsurilor de austeritate.

Revenind la Geert Wilders, trebuie să amintim că acesta s-a aflat mereu în centrul unor scandaluri. Aşa, adresându-se în cadrul unei reuniuni cu un discurs adepţilor săi, politicianul a întrebat dacă aceştia doresc mai mulţi sau mai puţini maroccani  în Olanda, la ce mulţimea a răspuns: „mai puţini, mai puţini!”. Liderul Partidului Libertăţii i-a asigurat: „Vom avea grijă de asta”. După astfel de declaraţii, la procuratură a fost înaintată o plângere împotriva ui Wilders, pentru incitare la ură rasială.

Anterior Geert Wilders spunea: „Consider că cultura noastră, care are la bază tradiţia creştină, iudaică şi umanistă este mult mai bună decât cultura islamică”. Luptătorul olandez cu islamizarea a reamintit cât de greu este astăzi în Europa să spui adevărul despre astfel de lucruri – se intentează dosare penale, islamiştii emit fetva, iar jurnaliştii îl etichetează drept rasist.

Cu toate acestea, nu toţi euroscepticii sunt atât de curajoşi şi se feresc să se alieze cu Wilders – Nigel Farage a declarat că „nu este interesat” de o alianţă cu „Partidul Libertăţii” din Olanda. Politicianul britanic dispune de proprie fracţiune în Parlamentul European – Europa Libertăţii şi Democraţiei (Europe of Freedom and Democracy), din care fac parte aşa partide eurosceptice precum „Apelul Popular Ortodox” (Laikós Orthódoxos Synagermós), „Partidul Popular Danez”, „Liga Nordului” din Italia, Partidul Naţional Slovac, „Finlandezii Adevăraţi” şi altele.

Evident, Farage evită să încheie alianţe cu politicieni mai radicali, precum Wilders sau Le Pen, spre a nu-şi ştirbi din reputaţie. Cel puţin, dacă liderul euroscepticilor va dori să facă faţă eurobirocraţilor, va fi nevoit să se apropie de aceşti mari critici ai Uniunii Europene.

sursa: right-world.net