Noul lider al Coreii de Nord a fost asasinat?

Utilizatorii serviciului de microblogging – Twitter și clona sa chineză – Sina Wiebo, au răspândi în noapte de vineri spre sâmbătă zvonuri cu privire la așa-numita asasinare a noului lider al Coreii de Nord Kim Jong-Un, transmite agenția de știri Reuters.

Oficialitățile nord-coreene și nici Agenția Telegrafică de Stat a Coreii de Nord nu au confirmat și nici nu au infirmat informația apărută.

Kim Jong-Un a devenit conducătorul Coreii de Nord în decembrie 2011, după moartea tatălui său Kim Jong-Ir.

Potrivit informației răspândite pe internet, asasinarea lui Kim Jong-Un ar fi avut loc în ambasada Coreii de Nord din Beijing, în dimineața zilei de sâmbătă, conform orei locale, iar ucigașii acestuia ar fi fost omorâți de serviciul de pază.

Zvonul despre moartea tânărului lider ar fi apărut pe serviciul de socializare chinez Weibo, numărul utilizatorilor căruia echivalează cu concurentul său american. Zvonurile ar putea fi provocate de faptul că la ambasada Coreii de Nord din China ar fi sosit câteva zeci de mașini guvernamenale.

Mai târziu, zvonul a fost preluat de utilizatorii Twitter. Numele liderului nordcorean  ajuns în topurile site-urile mondiale. În topurile Twitter ajung cuvintele care apar de cel puțin în 10-20 de mii mesaje pe oră.