Ofiţerii anticorupţie au descins în această dimineaţă în biroul şi la locuinţa directorului Spitalului Clinic Republican

„Au loc mai multe percheziţii în legătură cu un dosar de corupţie. Directorul spitalului nu a fost anunţat în prealabil că urmează să venim“, a declarat Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Potrivit procurorului anticorupţie Eduard Harunjen, ofiţerii CNA au ridicat din birourile administrative ale Spitalului Republican mai multe documente privind arendarea unui spaţiu din incinta instituţiei, unei companii care se ocupă cu prestarea de investigaţii medicale. „Nu ştiu de ce s-a făcut atâta zarvă că ar fi fost o descindere. Au venit doar nişte ofiţeri de urmărire penală de la CNA care au ridicat nişte documente privind darea în arendă a unui spaţiu al spitalului“, a precizat Harunjen.

Directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa, este cercetat într-un dosar de corupţie. La această oră, mai mulţi procurori anticorupţie şi ofiţeri de la CNA desfăşoară percheziţii simultan în biroul şefului instituţiei, dar şi la domiciliul acestuia.

Angajaţii spitalului spun, însă, că anchetatorii au descins paşnic, în haine civile, ca şi când ar fi venit pentru o consultaţie medicală.

sursa: adevarul.md