OTV a ramas fara licenta. Postul lui Dan Diaconescu nu mai poate emite

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite. Motivul invocat a fost neplata unor amenzi emise încă din 2009.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi, transmite Mediafax.

Licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, “Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”.

Valentin Jucan, membru al CNA, a sesizat atitudinea de sfidare a OTV, apreciind că postul ocoleşte legea, în condiţiile în care licenţa, un bun al statului român, este considerată un serviciu. El a atras atenţia că OTV are restanţe în plata amenzilor încă din perioada în care nu era în insolvenţă. Conform Agerpres, OTV a intrat în insolvenţă la 28 martie 2012.

“Este un abuz de neimaginat, este o măsură care nu se potriveşte cu anul 2013. Este o lovitură de ciomag primitiv în capul libertăţii presei”, a declarat la România TV Florin Condurăţeanu, jurnalist OTV.

Dan Diaconescu mai deține o licență TV, pentru postul DD TV, prin firma Telecroma Media SRL, licență care ar urma să expire în februarie 2014.

sursa: FrontPress