Paris: 256 de persoane reţinute în urma unei manifestaţii antiguvernamentale ale organizaţiilor de dreapta

În capitala Franţei, după finalizarea unei manifestaţii antiguvernamentale – „Ziua Furiei”, care a avut loc în această duminică, au avut loc ciocniri dintre participanţii la protest şi poliţie. Au fost reţinute 262 de persoane. În jur de 19 de poliţişti au fost răniţi, unul din ei având traume grave în urma unei lovituri cu o piatră în cap.

Din calea manifestanţilor au fost eliminate activistele FEMEN, care au încercat să jignească şi să provoace manifestanţii. În coloanele protestatarilor au fost observaţi şi zeci de reprezentanţi ai organizaţii radicale masculine „HOMEN” . În pofida frigului, aceştia mergeau pe stradă dezbrăcaţi până în brâu, transmite ITAR-TASS.

Acţiunea „Ziua Furiei”, organizată la iniţiativa a cinci organizaţii radicale de dreapta, inclusiv cele de orientare catolică, tradiţionalistă şi conservatoare, au reuniunit, potrivit poliţiei, în jur de 17 mii de persoane.

Organizatorii afirmă că la manifestaţie au participat 120 mii de oameni.

Deasupra mulţimii au fost ridicate pancarte cu cererea plecării lui François Hollande din postul de preşedinte şi demisia guvernului. Printre alte revendicări sunt – anularea legilor ca permit înregistrarea căsătoriilor homosexuali şi legile care facilitează avortul.

Un şir de personalităţi publice şi organizaţii, inclusiv Frontul Naţional, au refuzat să participe la manifestaţie, temându-se de incidente şi provocări.

Coloana participanţilor la miting a trecut prin tot Parisul – din Piaţa Bastiliei, până la Esplanada Invalizilo.

La sfârşitul mitingului, pe piaţa Vauban, una din conducătoarele unei organizaţii de extrema dreaptă „Primăvara Franceză”, Beatrice Bourges, a anunţat că va ţine greva foamei într-un cort instalat la Zidul Păcii, situat pe Câmpul lui Marte. Ea cere demisia preşedintei Hollande.