Partidul Liberal a acuzat UE de faptul că aceasta pune ultimatum Moldovei

Partidul Liberal a acuzat Uniunea Europeană de faptul că aceasta își permite să pună „ultimatum” Moldovei în vederea Legii Antidiscriminare. O declarație în acest sens îi aparține deputatului Valeriu Munteanu și a fost făcută într-un interviu pentru portalul AllMoldova.

„Evident că pentru unii, care au misiunea de a negocia anularea regimului de vize, această lege va fi o scuză şi evident că vor veni cu acuzaţii că din cauza unora care nu au dorit să voteze legea, nu va fi anulat regimul de vize până în 2015”, a spus el, notând că Legea Antidiscriminare nu poate fi condiție pentru liberalizarea regimului de vize.

„Adoptarea acestei legi nu poate fi nici condiţie, nici ultimatum ale Uniunii Europene pentru ţara noastră „, a subliniat deputatul.

Valeriu Munteanu a mai adăugat că ar trebui să se vadă și să se discute textul proiectului de lege întocmit de Ministerul Justiției.

„Trebuie să discutăm, să vedem foarte exact ce rămâne, ce scoatem şi ce mai adăugăm, poate reformulăm denumirea legii. Noi, liberalii, avem foarte multe idei în acest sens, iar în cel mai scurt timp va fi cunoscută şi poziţia oficială a partidului în legătură cu acest subiect”, a declarat el.

Amintim, că, anterior, prim-vicepreședintele partidului Dorin Chirtoacă a susținut în mod repetat că liberalii vor respinge proiectul de lege în actuala redacție.

sursa: MoldNews