„Patrioţii Moldovei” cer în limba rusă desfiinţarea României

Un partid din Republica Moldova cere ieşirea regiunii istorice Moldova din componenţa României şi unirea sa cu Republica Moldova. Reprezentanţii formaţiunii „Patrioţii Moldovei” afirmă că „în perioada aflării Ţării Moldovei în componenţa „statului România”, nu au fost respectate condiţiile unificării celor două state”.

„Partidul „Patrioţii Moldovei”, care reuneşte patrioţii Moldovei, de pe ambele maluri ale Prutului”, se spune în declaraţie, „lansează iniţiativa de iniţia procesul unilateral de retragere a semnăturilor şi obligaţiilor asumate de conducătorii Ţării Moldove în timpul creării statului unional România”.

„Iniţiind procesul de denunţare a Moldovei a acestor acorduri, poporul moldovenesc anunţă, în aceste fel, iniţierea procesului de „desfiinţare” a României, în calitate sa de stat care nu a respectat speranţele şi dorinţele poporului Moldovei Mari cerând totodată retrocedarea teritoriilor statului moldovenesc, aflate în componenţa României şi transmiterea lor în componenţa Patriei Mume – Moldova”, declară liderii formaţiunii „Patrioţii Moldovei”.

În acelaşi timp, „patrioţii” cer încetarea utilizării de către autorităţile de la Bucureşti a sintagmei România. „Statul român este un fenomen consumat, a venit timpul popoarelor din acest stat să iniţieze procedura de desfiinţare a României”, consideră formaţiunea moldovenistă.

În opinia lor, dispariţie României va pune capăt problemei identitare din Republica Moldova, va rezolva conflictul din stânga Nistrului şi va accelera procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Comunicatul a fost publicat la 18 mai 2011 pe site-ul oficial al formaţiunii, în exclusivitate în limba rusă.

Reamintim că la 5 ianurie 1859, domnitorul Moldovei Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Munteniei. În acest fel, a avut loc unificarea românilor din cele două ţării în cadrul statului modern România.

8 comentarii la „„Patrioţii Moldovei” cer în limba rusă desfiinţarea României

 • 18 mai 2011 la 15:22
  Permalink

  Buna ziua,sunt stabilit peste hotarele Moldovei siurmaresc ce se face în Moldova.Gresala de Unire a fost facuta pe vremea lui Snegur
  patriotii,sa-si mai puie pofta-n cui.

  • 14 septembrie 2011 la 15:47
   Permalink

   Fi mai clar! Ce „greseala de unire” s-a facut pe vremea lui Snegur, sa stim si noi…
   Poate s-o fi facut vreo greseala de „neunire”, de dezbinare, ca de unit, nu e Romania unita in granitele ei firesti nici astazi, ci tot asa cum a croit-o Stalin in 1944.
   Dorinta unitatii unui neam si a unei tari este una fireasca, tot asa cum a fost si cea a unirii dintre RFG si RDG, care-au platit cu bani grei URSS-ului sa-si dea acceptul pentru reunificarea celor doua Germanii.
   Dar dragoste cu sila nu se face. Daca romanii din dreapta Prutului refuza reunificarea Tarii, cu-atat mai rau pentru ei si pentru intregul neam romanesc. Dar plata va veni, mai devreme sau mai tarziu si Basarabia (sau cea mai ramas din ea) vor fi rusificate definitiv, iar romanii moldoveni vor fi iar trimisi in Siberia, Primorie sau Kamceatka.
   Astfel de specime4ne de-altfel nici nu mai pot fi numiti romani, ci mancurti, tradatori ai neamului romanesc din intreaga lume.
   Eu cu-asemenea specimene de oameni, nu pot sa ne numim „neamuri”. Au fost bine spalati la creieri de rusi, gagauti, ucraineni si alte popoare care s-au aciuit in Basarabia.

 • 18 mai 2011 la 15:39
  Permalink

  Vai de mama lor de patrioti…au creierele spalate idiotii astia.

 • 18 mai 2011 la 16:10
  Permalink

  :))) Doamne , mare ti-e gradina!

 • 19 mai 2011 la 2:49
  Permalink

  Pai in Rusia traiesc peste 100 de popoare cu teritoriu si limba distincta de Rusia si limba rusa.
  Astia daca ar cere despartirea de Rusia ar face-o pe buna dreptate, desi imediat li s-ar da la cap si patriotii respectivi ar fi eliminati fizic sau bagati la inchisoare pe viata.
  Oare cum nu se gandeste Rusia si ai lor patrioti, ca-si dau singuri in cap cu astfel de idei.
  Sau ce-i valabil pentru catzei nu-i si pentru dulai, ca-n fabula lui Grigore Alexandrescu…
  Romania nu cere decat ce-i al ei: Basarabia si Nordul Bucovinei. Sau ar trebui sa ceara, ca doar tace malc.
  Mare-i nerusinareaq ruseasca Doamne, mare-i si nerusinarea slugilor acestora pusi in slujba rusilor (sau, cine stie, a ucrainenilor)

 • 19 mai 2011 la 4:29
  Permalink

  CINE SUNT „PATRIOTII MOLDOVEI”? RUSII? UCRAINENII? GAGAUTII?
  OARE PANA AICI S-A AJUNS CU NERUSINAREA CA „PATRIOTII”(?) SA CEARA DESFIINTAREA STATULUI ROMAN? CA TRANSILVANIA SA TREACA SI EA LA HUNGARIA, CHIAR DACA SUNT 6 MILIOANE DE ROMANI SI DOAR 1,2-1,3 MILIOANE DE UNGURI IN TRANSILVANIA?
  MAI „PATRIHOTILOR! OARE N-AR TREBUI VOI SA CERETI CA CEA MAI RAMAS DIN BASARABIA, CA NORDUL SI SUDUL AU PAPAT-O UCRAINA, SA REVINA LA TARA MAMA, ALATURI DE MOLDOVA DIN DREAPTA PRUTULUI, ALATURI DE MUNTENIA SI TRANSILVANIA?
  CE FEL DE PATRIOTI SUNTETI VOI? PATRIOTI RUSI?
  FOCUL GHEENEI SA VA ARDA SUFLETELE DE TRADATORI AI NEAMULUI ROMANESC!

 • 24 mai 2011 la 10:32
  Permalink

  Le dau o idee „patriotilor” sa vina sa ma caute sa stam la un pahar de voba.

  Imi permit sa reproduc ordinul maresalului Antonescu, ca sa le dau o tema de meditatie „patriotilor”:

  „Ostasi,
  V-am fagaduit din prima zi a noii Domnii si a luptei mele nationale sa va duc la biruinta; sa sterg pata de dezonoare din cartea Neamului si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri. Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.
  Ostasi,
  Va ordon: treceti Prutul!
  Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Dezrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre.
  Ostasi,
  Plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare, ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor. Inainte. Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aci straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc.
  Ostasi,
  Inainte. Sa luptati pentru gloria Neamului. Sa muriti pentru vatra parintilor si a copiilor vostri. Sa cinstiti prin vitejia voastra amintirea lui Mihai Voda si a lui Stefan cel Mare, a martirilor si eroilor cazuti in pamantul vesniciei noastre cu gandul tinta la Dumnezeu. Sa luptati pentru dezrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori. Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru.
  Ostasi,
  Izbanda va fi a noastra. La lupta. Cu Dumnezeu inainte!
  Maresal Ion Antonescu – Conducator al Romaniei”

 • 17 februarie 2012 la 21:47
  Permalink

  1. la 5 ianuarie (5/17) 1859 Alexandru Ioan Cuza a fost ales la IASI – domn al MOLDOVEI, nu Munteniei, cum scrie mai sus.
  La 24 ianuarie a fost ales si domn al Tarii ROmanesti, la Bucuresti.
  2. Republica Moldova e pe patrea stanga a Prutului si nu pe partea dreapta (cum apare mai sus intr-un comentariu)

Comentariile sunt închise.