Percheziţii la biserică: Oamenii legii au căutat broşuri cu mesaje anti-gay

Poliţia din Bălţi a făcut percheziţii la două biserici din oraşul Bălți, la catedrala episcopală “Sf. Împ. Constantin şi Elena” şi la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva. Oamenii legii au căutat broşuri care conţin mesaje anti-gay. Broşurile nu au fost găsite în biserici, acestea fiind ridicate de la enoriaşi.

„Pe data de 30 martie am primit o informaţie de la doi enoriaşi care ne-au anunţat că la cele două biserici se împart broşuri care conţin mesaje anti-gay. În momentul perceziţiei nu am găsit nimic, însă enoriaşii de la catedrala episcopală «Sf. Împ. Constantin şi Elena», ne-au trimis 40 de broşuri. Nouă ne-a atras atenţia faptul că pe acele broşuri nu erau indicate editura şi numărul de exemplare. Aceasta înseamnă că este vorba de o evaziune fiscală”, susţine Elena Pavliuc, purtătorul de cuvânt al comisariatului de poliţie din Bălţi. În acest moment, poliţiştii au pornit o procedură contravenţională.

Amintim că proiectul Legii Antidiscriminare, aprobat de Guvern în februarie 2011, a împărţit societatea în două. Reprezentanţii bisericii, dar şi unii politicieni au spus că adoptarea Legii ar duce la o explozie a homosexualităţii. Guvernul a fost nevoit să retragă proiectul din Parlament.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a declarat, într-un interviu, că Guvernul se pregătește să remită din nou în Parlament proiectul cu privire la Legea Antidiscriminare, retras în urmă cu un an.

sursa: Publika TV