Poliţia din Berlin este învinuită de rasism pentru promovarea unui spot de prevenire a furtului

Spotul, cu are denumirea de “Atenţie, hoţii! Aşa vă veţi salva banii pentru Crăciun!” a fost creat la comanda poliţiei cu scop profilactic, pentru a preveni furturile în locurile publice. O perioadă, acesta a fost rulat pe ecranele informative din metroul berlinez. În video erau prezentate cadrele surprinse de camerele de supraveghere în timpul furturilor.

Potrivit reprezentantului Partidului Ecologist, Benedict Lux, în film sunt arătate doar criminali care nu au înfăţişarea unui german tipic. Reprezentatul stângii germane, Hakan Tasch consideră că acest spot formează o atitudine negativă faţă de imigranţi, care sunt prezentaţi drept criminali.

În ultimul timp, numărul de furturi în Berlin a crescut cu 8 la sută, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Totuşi, statistica poliţiei nu prezintă câte procente din aceste crime sunt săvârşite de imigranţi. O astfel de informaţie este luată în consideraţie doar în analiza criminalităţii juvenile. Ziarului german „Die Welt” afirmă că potrivit ultimelor date,  în Germania, jumătate din delicvenţi de până la vârsta de 21 de ani sunt fie imigranţi fără cetăţenie germană, fie sunt cetăţeni germani de origine străină.