Prahova:Pedepse reduse pentru tinerii condamnaţi pentru tentativă de omor după ce şi-au abandonat bebeluşul în pădure

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au redus pedepsele aplicate de Tribunalul Prahova părinţilor bebeluşului de câteva zile găsit, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, abandonat la marginea unei păduri din comuna prahoveană Berceni, cei doi fiind condamnaţi pentru tentativă de omor deosebit de grav.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat, luni, în cazul apelului formulat de cei doi tineri condamnaţi, la data de 30 ianuarie de Tribunalul Prahova, la câte trei ani de închisoare după ce şi-au abandonat bebeluşul nou născut la marginea unei păduri din comuna prahoveană Berceni, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.
Magistraţii au admis apelurile formulate de inculpaţi – Mihai Cristian Iordache şi Silvia Pîţă – împotriva deciziei instanţei de fond şi au redus cu un an pedepsele celor doi, de la câte trei ani de închisoare, la câte doi ani de detenţie.
Hotărârea nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare, pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru părţile lipsă.
În timpul judecării pe fond a dosarului, cei doi şi-au recunoscut fapta şi au invocat aplicarea articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, care prevede că inculpatul care îşi recunoaşte faptele „beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii”.
De asemenea, instanţa de fond a acordat circumstanţe atenuante, în condiţiile în care cei doi inculpaţi au avut o conduită bună înainte de săvârşirea faptei.
Un bebeluş de cinci zile a fost găsit din întâmplare, în dimineaţa zilei de 28 noiembrie 2012, la marginea unei păduri din comuna prahoveană Berceni, aflată în apropiere de municipiul Ploieşti, în urma cercetărilor stabilindu-se că acesta fusese abandonat în locul respectiv cu o seară înainte.
Bebeluşul avea hipotermie severă şi a fost transportat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, unde medicii l-au stabilizat.
Mama acestuia, o tânără de 22 de ani, a putut fi identificată cu uşurinţă în condiţiile în care copilul purta încă la mână brăţara primită la maternitate.
Femeia şi concubinul ei au fost arestaţi preventiv, iar instanţa s-a pronunţat în acest caz la al doilea termen pe fond al dosarului.

sursa: ROMEDIC