Protest la Ambasada Rusiei din București. Totul are o limită

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti este o organizaţie non-guvernamentală care are ca scop educarea tinerilor basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor  a ideilor proeuropene. OSB București, în calitate de portavoce a tinerilor basarabeni din București consideră necesară luarea de atitudine vizavi de abuzurile demnitarilor și militarilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Vino luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00 în faţa Ambasadei Federației Ruse la Bucureşti (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1) pentru a demonstra împreună că totul are o limită.

OSB Bucureşti aminteşte că pe 1 ianuarie 2011 un militar din contingentul rus al forţelor de menţinere a păcii a tras într-un cetăţean al Republicii Moldova, care nu a răspuns la cererea de a se opri lângă un punct de pacificatori.

Condamnăm crima săvârşită de „pacificatorii” din regiunea Transnisteană şi solicităm aplicarea consecinţelor legale pentru autorii acesteia. De asemenea, cerem pe această cale desfiinţarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din Zona de Securitate. În acest sens, calificăm drept inadmisibilă şi declaraţia lui Valeri Kuzmin, ambasador al Federației Ruse la Chişinău. Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetățenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză.

Acesta a declarat că regretă moartea cetăţeanului moldovean, dar că militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tânărul se afla în stare de ebrietate şi conducea o maşină furată, informație care a fost dezmințită ulterior de anchetă.

Astfel, solicităm:

aplicarea consecinţelor legale pentru autorul crimei

desființarea posturilor de securitate ale Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova

– demiterea Ambasadorului rus la Chișinău, Valerii Kuzmin și părăsirea teritorului R. Moldova de către acesta.

retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00, Ambasada Federației Ruse la Bucureşti (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1).

sursa: basarabeni.ro