Rockerii ruşi au îmbrăcat demonstrativ tricouri „extremiste”

În cadrul unui concert organizat la Sankt Petersburg, trupa rusească de rock “Alisa”, în frunte cu vocalistul Constantin Kincev au ieşit pe scenă în tricourile “Ortodoxie sau moarte”, tricouri pe care autorităţile ruse intenţionează să le scoată în afara legii.

În timpul piesei “Greaz” (“Noroi”) şi cuvintelor “Iar ei mă consideră fascist”, Kincev a prezentat demonstrative tricoul pe care îl poartă

Nu este pentru prima dată când Kincev poartă în timpul concertelor acest tricou, însă de această dată muzicanţii au demonstrat că nu le este ruşine de faptul că sunt ortodocşi şi nu le este frică de persecuţiile din partea instituţiilor de stat. Odată muzicantul a mărturisit că în acest fel el îşi aminteşte de cuvintele lui Teoan Zăvorâtul, care spunea: “Nu ştiu cum e la ceilalţi, însă eu nu mă pot salva fără ortodoxie”.

Reamintim că procuratura raionului Liublinsk, din Moscova a expediat o cerere instanţei de judecată prin care cere recunoaşterea tricoului cu înscripţia “Ortodoxie sau moarte” drept un “material extremist”.

Vezi şi:

Autorităţile ruseşti intenţionează să interzică un tricou ortodox