Să ne demonstreze Radu Banciu că nu e zoofil

Ar fi absurd ca Radu Banciu să ne demonstreze că nu e zoofil? La fel de absurd cum ar fi ca studenta basarabeancă, ce i-a dat un răspuns pe măsură realizatorului TV, să-i demonstreze acestuia că nu e curvă. Cum nu mă uit aproape deloc la televizor, nici nu am auzit de acest personaj până acum. Dar după ce i-a insultat pe basarabeni, făcându-i ”curve și lăutari” sau comparându-i cu cerșetorii țigani, mi-a atras atenția. Banciu este la fel ca alți prezentatori de emisiuni cu conținut josnic: un produs al mass-mediei corupte din România.

Acesta e un prezentator de mâna a treia, o imitație penibilă a lui Mircea Badea, un alt exemplu al ”geniului” jurnalismului supus intereselor politice. Radu Banciu nu i-a jignit doar pe românii basarabeni, ci și pe cei din România în trecut. A devenit la modă pentru televiziunile din România să arunce cu noroi în mândria națională și să promoveze o mentalitate etno-masochistă, căci asemenea mizerii aduc audiență. În mod normal un astfel de om nici nu ar trebui băgat în seamă. Doar că așa ceva e imposibil atunci când are propria emisiune ce poate fi urmărită de zeci de mii de români. În momentul acela, un individ frustrat ca Banciu, devine formator de opinie. Iar asemenea opinii repetate de sute și mii de ori vor ajunge să otrăvească mentalitatea viitoarelor generații. Prin astfel de oameni televiziunile le bagă în cap tinerilor scârba pentru tot ce e românesc.

În cazul de față Banciu vrea să provoace ura românilor pentru basarabeni, totul pe bazele unui sondaj a cărui scop e să-i prezinte pe locuitorii Republicii Moldova ca fiind ultimii degenerați. Consider că cea mai mare piedică ce stă în calea unirii Republicii Moldova cu România ar fi faptul că majoritatea basarabenilor se identifică ca ”moldoveni” nu ca ”români”, aceasta fiind urmarea procesului de deznaționalizare din perioada sovietică. Dar numărul celor ce doresc unirea cu România este în continuă creștere, însă atât timp cât românii din România ajung să-i asocieze pe basarabeni cu alcoolismul și prostituția, aceștia nu își vor mai dori unirea cu România. La asta se poate ajunge atunci când asemenea personaje sunt puse într-o poziție din care pot influența opinia publică.

Radu Banciu este un nimeni cu pretenții de mare jurnalist. Căci dacă chiar nu conta pentru el replica studentei din Basarabia (așa cum pretinde), nu îi mai răspundea. Cât timp i-a răspuns, se vede că opinia sa nu valorează nici cât o postare pe un blog, cu toate că poate face mult rău. Iar a cere cuiva să-și demonstreze nevinovăția e absurd, parcă ar fi după logica ”justiției” din perioada comunistă. La fel de bine putem să-i cerem acestui prezentator penibil să ne demonstreze că nu e zoofil, căci în felul acesta gândește și el.

de Codrin Goia

sursa: Frontpress