Scandal în Ucraina: un cetăţean al Moldovei a fost ales în funcţie de primar de Mogilev-Podolsk

În rezultatul numărării voturilor, la funcţia de primar oraşului Mogilev-Podolsk a revenit candidatului din partea Partidului Regiunilor, care este cetăţean al Republicii Moldova, comunică ziarul „Komsomolskaia Pravda v Ukraine”.

Potrivit reprezentanţilor partidului de opoziţie „Naşa Ucraina”, Mihail Savaliuk, candidatul la funcţia de primarului de Mogilev-Podolsk a oferit Comisiei Electorale din Mogilev-Podolsk informaţii în care nu a indicat faptul că deţine cetăţenia Republicii Moldoa.

Opoziţia susţine că Petr Brovko, născut în anul 1960, a obţinut cetăţenia moldovenească în anul 1994 şi are viza de reşedinţă în oraşul Donduşeni, pe strada Independenţei 72.

„Conform legislaţiei ucrainene, domnul Brovko nu are dreptul să deţină funcţia de primar”, afirmă Savoliuk.

Contracandidaţii lui Brovko au atacat Comisia Electorala în judecată, cerând scoaterea din cursă a cetăţeanului moldovean.

 

„În cazul în care organele compentente vor stabili că Brovko este cetăţean al Moldovei, împotriva acestui va fi intentat un dosar penal”, a declarat  Savaliuk.

Dacă instanţa de judecată va stabili că Brovko deţine decăţenia Republicii Moldova, rezultatele alegerilor locale din Mogilev-Podolsk vor fi anulate şi va fi stabilită data noilor alegeri.