„Sectorul de Dreapta” a asigurat ambasadorul Israelului că „vor combate antisemitismul”

Liderii „Sectorului de Dreapta” au asigurat ambasadorul Israelului Reuven Din El, că resping orice manifestări ale şovinismului şi xenofobiei.

Aceste probleme au fost discutate în cadrul unei întrevederi avute în incinta ambasadei Israelului la Kiev, comunică pagina oficială a reprezentanţei diplomatice.

La 26 februarie 2014,  a avut loc o întâlnire a ambasadorului Israelului în Ucraina Reuven Din El cu conducerea mişcării „Sectorul de Dreapta” şi liderul ei Dmitrii Iaroş, se spune în comunicat ambasadei.

Conducătorii mişcării au informat ambasadorul cu privire la viziunile sale asupra viitorul Ucrainei şi au subliniat că mişcarea se conduce de o politică a toleranţei în problemele naţionale.

Iaroş a subliniat că fenomenele negative, îndeosebi antisemitismul, nu doar nu sunt susţinute de cei din „Sectorul de Dreapta”, dar vor fi combătute prin toate mijloacele legale.

Scopul mişcării este construcţia unei Ucraine democratice, transparenţa proceselor de luare a deciziilor, combaterea corupţiei şi şanse egale pentru toate naţiunile şi popoarele (din Ucraina), precum şi unificarea lor în construcţia unui stat naţional, unde izvorul puterii este poporul, a asigurat el.

Părţile au convenit asupra creării unei „linii fierbinţi”, în scopul prevenirea tuturor provocărilor şi coordonarea soluţionării unor eventuale probleme în viitor, comunică publicaţia „Ukrainskaia Pravda”.