„Sectorul de Dreapta” refuză să se dezarmeze

Conducerea organizaţiei radicale „Sectorul de Dreapta” a refuzat cererea autorităţilor ucrainene de predare a armamentului aflat în dotare, comunică agenţia Interfax, cu referire la liderul regional „Sectorul de Dreapta – Est”, Andrei Beleţki.

Acesta a declarat că membrii organizaţiei nu intenţionează să predea armamentul acaparat în perioada evenimentelor revoluţionare din februarie, deoarece acesta va fi utilizat pentru „autoapărare”.

Pe lângă aceasta, Beleţki a criticat înfiinţarea de către autorităţile de stat „Gardei Naţionale”,  calificând aceasta drept o „ficţiune” supusă controlului Ministerului de Interne.

„Aceştia pun tinerii sub oblăduirea miliţienilor, care pe strada Gruşevski au opresat întreaga ţară. Nimic nu s-a schimbat, nu a avut loc niciun fel de rotaţii de cadre, iar acum aceşti oameni vor da ordine tinerilor?”, se revoltă liderul naţionalist.

Anterior, ministrul de interne a Ucrainei Arsen Avakov a chemat cetăţenii ţării să predea armele de foc neînregistrate la secţiile de poliţie. În opinia ministrlui, acest fapt ar putea contribui la diminuarea atmosferei încordate din societate.

Comentariile sunt închise.