SUA şi Rusia, cei mai mari exportatori de armament. Iată cine îl cumpară

Statele Unite ale Americii si Rusia sunt cei mai mari exportatori de armament la nivel mondial, in vreme ce India este cel mai mare importator.

Astfel, India a importat de doua ori mai multe arme in ultimii cinci ani fata de cat armament a achizitionat inainte de 2008, se arata intr-un studiu realizat de Institutului International de Cercetare si Pace de la Stockholm, citat de IB Times. Indienii si-au marit importul de armament cu 111% in perioada 2009 – 2013.

Rusia furnizeaza 75% din armamentul importat de India, in vreme ce doar 7% din totalul armelor importate de idieni vine de la americani.

Statele Unite furnizeaza 29% din armament la nivel global, in vreme ce Rusia furnizeaza 27% din el. Pe urmatoarele locuri in topul exportatorilor de armament se afla Germania – cu 7%, China – 6% si Franta – cu 5%.

China, desi este si al doilea cel mai mare importator de armament dupa India, a devenit un furnizor important pentru Asia de Sud, asigurand 54% din armele importate de Pakistan si 82% din armele importate de Bangladesh.

sursa: ziare.com